marți, februarie 7, 2023

Gabriela Firea, tun de sute de mii de euro! Primarul Capitalei a vandut vila din Pipera unor sirieni conectati la mita din dosarul Microsoft!

Legatura incredibila intre primarul Capitalei, Gabriela Firea, si firmele implicate in dosarul Microsoft. Primarul de la televizor a vandut vila din Pipera, orasul Voluntari, care a ajuns in proprietatea sirianului Ahmad Kaziz, nimeni altul decat partenerul de afaceri imobiliare al libanezului Khalil Abi Chahine, cel acuzat ca a intermediat o spaga de 1,25 milioane de dolari in dosarul Microsoft.

Numele lui Khalil Abi Chahine a fost legat si de Nicolae Dumitru “Niro”, alt personaj condamnat in acelasi dosar Microsoft, scrie bucurestiul.

Conform propriei declaratii de avere data cu ocazia preluarii functiei de primar al Capitalei, Gabriela Firea a vandut vila pe care o detinea in Voluntari catre Zeina Tabbal si Ahmad Kaziz. Pretul tranzactiei a fost de 385.000 de euro, din care Gabriela Firea a primit 240.625, iar fiul ei – Tudor Stefan Firea – 144.375 euro. Aceasta impartire s-a facut conform procentelor asumate printr-un act de partaj voluntar dupa decesul fostului sot al Gabrielei Firea.

Nascuta in Siria, dar avand si cetatenie canadiana, Zeina Tabbal este medic de un an de zile la Spitalul Elias si a avut in Romania o singura afacere ce intre timp s-a inchis: SC GBA Network Group SRL. Aceasta firma, care a avut ca domeniu de activitate telecomunicatiile, nu ar fi putut insa sa ii asigure Zeinei Tabbal veniturile necesare cumpararii, macar in parte, a vilei Gabrielei Firea, deoarece in cel mai bun an, 2009, abia a avut o cifra de afaceri de 400.000 de lei. Asadar, probabil ca cea mai mare parte a banilor platiti pentru vila Gabrielei Firea din Voluntari au venit de la partenerul de viata al Zeinei Tabbal, Ahmad Kaziz.

Sirian si el, Ahmad Kaziz a detinut in Romania diverse afaceri inca din 1990, cand era student. De ani buni insa, Kaziz este actionar doar in doua firme: SC Montrom International SRL si Outline Imobiliare SRL. In ambele afaceri ce activeaza in domeniul imobiliar, el il are ca partener pe afaceristul libanez Khalil Abi Chahine, personaj implicat in dosarul spagilor Microsoft, dar si in diverse asocieri controversate.

Vila primarului Firea cumparata din mita Microsoft?

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA in dosarul Microsoft, unul dintre pionii acestei afaceri de coruptie a fost chiar libanezul Khalil Abi Chahine, partenerul de afaceri al sirianului Ahmad Kaziz, cumparatorul vilei Gabrielei Firea.

In dosarul Microsoft, conform procurorilor DNA, Chahine ar fi avut sarcina “de a intermedia, direct sau prin intermediul altor persoane, relatia cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) si Secretariatul General al Guvernului (SGG)”.

Mai mult, o parte de 1,25 milioane de dolari din mita traficata in dosarul Microsoft a ajuns in conturile firmei offshore MeneldilAssociated SA, adica exact firma folosita de Chahine in afacerile imobiliare pe care le are in Romania in asociere cu Ahmad Kaziz, cumparatorul vilei Gabrielei Firea. De altfel, nu ar fi prima data cand numele lui Khalil Abi Chahine ar fi asociat cu afacerile imobiliare ale unor lideri PSD.

In afara de scandalul Microsoft, numele libanezului Khalil Abi Chahine a mai fost strans legat si de o investigatie jurnalistica ce dezvaluia implicarea acestuia, alaturi de Nicolae Dumitru “Niro”, care de altfel ii este nas de cununie, in construirea complexului rezidential Central Park. In acest complex, familia fostului premier PSD Victor Ponta a detinut nu mai putin de trei apartamente de lux. Cum banii nu au culoare politica, presa a dezvaluit de-a lungul timpului si existenta unor legaturi intre fostul cuplu Elena Udrea – Dorin Cocos si afaceristul libanez. Anca Dinu, sora lui Dorin Cocos, a fost asociata direct cu Khalil Abi Chahine in cadrul Central Residential Park Doi SA.

Citeste mai mult pe BUCURESTIUL

Ultimele stiri

Stiri