miercuri, iunie 16, 2021

Frunzele de vita de vie – Miraculosul remediul traditional folosit pe teritoriul Romaniei inca de acum cateva mii de ani

Extractul din sâmburi de struguri acţionează asupra bunei funcţionări a celulelor nervoase. Consumul zilnic de struguri poate preveni degradarea memoriei, reducând riscul de a face demenţă, inclusiv Alzheimer. Studiile de laborator au demonstrat că unul dintre polifenoli conţinuţi în extractul de seminţe de struguri numit resveratrol, interferează cu creşterea celulelor canceroase şi diviziunea acestora, provocând dezintegrarea mai rapidă a unor celule canceroase, decât în mod obişnuit. În plus, poate bloca, de asemenea, enzime care prelungesc supravieţuirea mai multor tipuri de celule canceroase, potrivit www.herbwisdom.com.

Datorită compoziţiei complexe, fructele menţin sănătatea ficatului, fiind un remediu împotriva litiazei biliare, benefic pentru sănătatea rinichiului, scăzând aciditatea urinei. Substanţele din struguri, în special din cei roşii şi negri, pot combate eficient infecţiile virale şi au efect antibacterian.

Stafidele (struguri copţi stafidaţi) se folosesc în tratarea tuberculozei şi a constipaţiei.

Strugurele este, de asemenea, un fortifiant al inimii, al vaselor de sânge, dar şi al plămânilor, având efect antiasmatic. Datorită polifenolilor, strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge, reducând astfel şi riscul de infarct şi de accident vascular cerebral. Uleiul din sâmburi de struguri este recomandat în afecţiunile cardiovasculare. Strugurii roşii previn apariţia aterosclerozei.

Strugurii, foarte bogaţi în fibre şi minerale, sunt un veritabil laxativ, mai ales cei negri. Grăbesc eliminarea produşilor incomplet metabolizaţi ce pot deveni toxici pentru organism, având efect diuretic. Au de asemenea efect antiinflamator asupra articulaţiilor, reglează temperatura corporală, acţionând şi ca antifebril.

Datorită acestor calităţi de medicament universal, consumul regulat de struguri poate creşte considerabil speranţa de viaţă. Seminţele fructelor sunt foarte eficace împotriva îmbătrânirii, luptând împotriva radicalilor liberi, sunt folosiţi cu succes în lumea cosmeticelor. În plus, vitamina PP, prezentă în struguri, este excelentă pentru ten şi pentru prelungirea bronzului.

Contraindicaţii: Dieta cu struguri nu este indicată pentru persoanele care suferă de diabet, probleme renale grave, hipertensiune, retenţie de apă, colită şi diaree cronică.

Sursa: www.agerpres.ro

Ultimele stiri

Stiri