luni, mai 29, 2023

Frunzele de vita de vie – Miraculosul remediul traditional folosit pe teritoriul Romaniei inca de acum cateva mii de ani

Desi cele mai multe dintre gospodine se folosesc de frunzele de vita de vie pentru prepararea delicioaselor sarmalute in foi de vita, cei mai multi dintre noi nu stim ca acestea reprezinta un remediu pentru numeroase boli. In cele ce urmeaza vei afla uimitoarele proprietati si beneficii pe care le pot oferi aceste frunze aparent banale, dar care sunt un adevarat izvor de sanatate.

Cunoscută pentru valoarea medicinală şi nutriţională de mii de ani, viţa-de-vie este apreciată şi astăzi pentru puterea de vindecare, atât a fructelor, cât şi altor părţi ale sale. În medicina populară europeană este cunoscut un unguent realizat din seva de vie pentru a trata boli ale pielii şi ale ochilor.

Viţa-de-vie (Vitis vinifera L.) este o specie de plante din familia Vitaceae, originară din regiunea mediteraneană, Europa Centrală şi sud-vestul Asiei, din Maroc şi Spania până în sudul Germaniei şi în nordul Iranului.

Este de fapt o liană care poate atinge o înălţime de 35 de metri. Această plantă are frunze mari, zimţate. Fructele, numite struguri, sunt formate din boabe mici care cresc pe un ciorchine, de culori diferite atunci când sunt coapte, în funcţie de soi.

Specia sălbatică se găseşte în păduri umede şi pe malurile apelor curgătoare. De mii de ani fructul este recoltat pentru proprietăţile sale nutriţionale, dar şi medicinale.

Frunzele de viţă-de-vie conţin: taninuri catehice, antociani, esteri ai acizilor hidroxicinamici, acid tartric, săruri minerale.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri