sâmbătă, aprilie 1, 2023

Frauda in sistemul medical! Vezi cum s-a masluit ani de zile examentul de specializare

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut publica, zilele trecute, o situatie referitoare la examenul de rezidentiat, semnaland greselile privitoare la numele candidatilor.

Greselile nu sunt intamplatoare si, mai mult, ele sunt vechi de cand lumea. O investigatie realizata de jurnalistii GSP si publicata pe tolo.ro, arata ca aceste greseli au scopul de a-i ajuta pe candidati sa ia examenul de rezidentiat.

„Ei fac astfel incit sa pici la comisia mai blinda, unde cunoști pe cineva sau chiar unde este profesorul care te-a avut ca rezident in spital”, a declarat colegul din minister al celor care aranjeaza listele. Sursa citata mai scrie ca pentru a schimba o litera din nume costa intre 100 si 200 de dolari.

„In ultimii ani, a mai aparut o miza care-i determina pe rezidenți sa faca orice ca sa nu ai aiba emotii: daca ai luat examenul de specializare, poti pleca sa profesezi in strainatate”, explica cineva din Ministerul Sanatații.

Se apeleaza la urmatoarele trucuri:

1. Se inverseaza numele si prenumele.

2. Dispare prima litera din nume in cazul in care cea de-a doua litera te face sa pici la comisia buna.

3. Se schimba prima litera din nume.

4. Se inverseaza numele si prenumele si se modifica prima litera din prenume. Poarta numele de solutia disperata.

In fiecare an, apar zeci de persoane pe care le cheama Bastase in loc de Nastase, Avel in loc de Pavel sau Tordache in loc de Iordache. In total, sute de nume pocite.

„Erorile” nu sunt involuntare. Ele se petrec doar pe numele medicilor de la specialitati unde exista mai multe comisii: doua sau trei. Acolo unde exista o singura comisie numele sunt scrise corect, arata tolo.ro.

 

Ultimele stiri

Stiri