Folosesti aceasta otrava cand speli rufe? Nu o vei mai face niciodata cand vei afla ce efect are asupra organismului!

4888

Aceasta este otrava pe care majoritatea romanilor o folosesc zilnic si care le distruge sanatatea fara ca acestia sa stie. Citeste in continuare pentru a afla despre ce “otrava” este vorba si cum iti afecteaza aceasta organismul.

Utilizati balsam de rufe? Ei bine, daca raspunsul este da, veti fi foarte dezamagiti, pentru ca veti afla ca platiti un pret mare pentru haine frumos mirositoare. Stim cu totii ca reclamele cu balsamuri pentru rufe prezinta adesea o imagine de confort, prospetime si dulceata. Dar adevarul urat este ca majoritatea emolientilor contin o lista lunga de toxine si substante chimice cunoscute, care pot intra in corp prin piele si prin inhalare, provocand o multime de probleme de sanatate, in special copiilor.

Emolientii sunt formati din substante chimice vatamatoare, combinate cu o doza consistenta de parfum. Chimicalele aromelor sunt deosebit de dificil de eliminat, deoarece acestea au fost proiectate sa se agate de tesaturi, astfel ca mirosul sa ramana pe haine. Aceasta se numeste „fragrance substantivity”, care descrie cat de mult un parfum dureaza pe o anumita suprafata si modul in care acesta este afectat de temperatura, umiditate, precum si alte conditii.

Acestea sunt cele mai comune subtante chimice toxice, gasite in toate balsamurile:

Alfaterpinolul – acesta este un produs chimic toxic periculos, care poate provoca multe probleme de sanatate, cum ar fi: ameteli, dureri de cap, foame, pierderi de memorie.

Acetatul de benzil – aceasta substanta toxica are legatura cu cancerul pancreatic. Vaporii ei pot fi iritanti pentru ochi si caile respiratorii si pot fi, de asemenea, absorbiti prin piele.

Alcoolul benzilic – poate provoca multe probleme de sanatate, cum ar fi: tulburari ale sistemului nervos central, dureri de cap, greata, varsaturi, ameteli si scaderi dramatice ale tensiunii arteriale.

Cloroformul – o neurotoxina cancerigena puternica, care poate provoca multe probleme de sanatate, cum ar fi: pierderea constientei, greata, dureri de cap, varsaturi, si /sau ameteli, somnolenta.

Linaloolul este un narcotic, ce cauzeaza probleme respiratorii si provoaca pierderea coordonarii musculare.

Acestea sunt motivele pentru care ar trebui sa evitati balsamurile si sa folositi alternative naturale, care sunt mult mai sigure si mai eficiente.

Sursa: realitatea.net