luni, mai 29, 2023

Florile acestui copac din Romania alunga depresia, insomnia, reprezinta un remediu impotriva candidozei si nu numai!

Inca din primele zile ale lunii mai, si pana spre sfarsitul lunii iunie, multe regiuni se imbiba de un parfum minunat si dulce de salcam. Este o adevarata splendoare a naturii atunci cand salcamii infloresc. Florile sunt decorative, arata minunat, sunt si comestibile si le putem folosi la diverse preparate culinare, precum la prepararea gogosilor in unele regiuni ale tarii. Dar putini stiu ca floarea de salcam este un adevarat aliat al sanatatii noastre.

Mirosul dulce al florilor de salcam este un bun calmant natural pentru cei care sufera de anxietate si stari nervoase. Insa preparatele obtinute din aceste flori pot fi utilizate pentru tratarea mai multor afectiuni.

Alunga depresia

Florile de salcam sunt un remediu excelent daca suferi de cefalee, migrene, stari de depresie si anxietate. Prepari o tinctura, din doua linguri de flori uscate, in 100 ml de alcool de 70 de grade, si  lasi la macerat timp de zece zile. Pui cate 20 de picaturi in putina apa si bei  zilnic, o luna. Si o cana cu ceai te ajuta sa te eliberezi de tensiunea nervoasa, de fiecare data cand esti agitata sau stresata.

Calmeaza arsurile gastrice

Remediile din flori de salcam sunt utile celor care sufera de afectiuni ale stomacului. Ca sa ameliorezi arsurile gastrice, o cura de una-doua luni cu infuzie din flori de salcam este foarte utila.

Infuzia o obtii dintr-o lingurita de flori pisate, peste care torni 250 ml de apa clocotita. Bei de doua ori pe zi, dupa ce ai luat masa. Poate fi administrata si in caz de colici abdominale, ulcer si gastrita hiperacida.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri