luni, iunie 5, 2023

Firma de la care fostul sef Unifarm a cerut mita 760.000 de euro are legaturi cu Clanul Sportivilor

Adrian Ionel, fostul director al Unifarm, acuzat de DNA ca ar fi cerut o spaga de 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract s-a prezentat joi la control, la Politia Ilfov. Avocatul lui sustine ca dosarul cu probe ar fi tinut secret, la cererea procurorului si abia peste 8 zile va vedea documentele si isi va putea pregati apararea.

Adrian Ionel s-a prevalat de dreptul la tacere. Materialele sanitare ar fi ajuns in spitalele din Romania, iar o parte au fost refuzate de medici. Mai mult, DNA il acuza ca in calitate de presedinte al Consiliului de administratie al companiei nationale Unifarm si-a prelungit singur mandatul de director pentru inca patru ani.

Potrivit anchetatorilor, Adrian Ionel ar fi negociat intr-un restaurant cu un intermediar datele contractului si valoarea spagii: 18% din contract care ar fi urmat sa ajunga la el si la alti angajati de la Unifarm.

Procurorii sustin ca Adrian Ionel ar fi reziliat contractul unilateral pentru ca nu ar fi primit spaga, dar firma a livrat un milion de masti din cele 3 milioane convenite.
Firma contractata n-a avut activitate pana in 2020

Societatea contractanta are sediul in Ilfov si a fost infiintata in 2005. Pana anul acesta n-a avut activitate. Potrivit termene.ro, la inceputul lunii martie, societatea si-a completat domeniile de activitate si a introdus comert cu amanuntul al produselor farmaceutice si articolele medicale.

Doua zile mai tarziu, a intrat in firma Simona Ciulavu, fosta angajata a unei agentii guvernamentale care a fost condamnata la inchisoare cu suspendare pentru ca ar fi platit unui membru al Clanului Sportivilor sa sperie un concurent al firmei de transport la care era asociata.

Procuror: “Cele doua functionare din Primaria Capitalei si din Guvern aveau o firma de transport in comuna si pentru a elimina concurenta de pe traseu au platit 3000 de euro unui membru al grupului organizat pentru a exercita presiuni asupra unei firme concurente si a soferilor de la aceasta firma”.

Milionul de masti livrate nu ar fi fost chirurgicale, ci mai degraba un model folosit in domeniul contructiilor.

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru aflase de neregulile din Unifarm.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii: “Pai eu de ce am vorbit despre caracatita de la Unifarm? Acolo era stat in stat. Dumneavoastra de ce credeti ca nu am luat de la dansul izolete? Pai la el erau 80.000 de lei si eu le-am luat de la armata cu 20.000 de lei.”

Potrivit avocatului fostului director Unifarm, procurorul de caz ar fi cerut secretizarea dosarului pentru zece zile. Adrian Ionel a dat un comunicat de presa prin care a negat toate acuzatiile.

Sursa: Pro TV

Ultimele stiri

Stiri