Fiica unei cersetoare romane din Napoli a fost adoptata de Printesa Beatrice de Bourbon a celor Doua Sicilii!

4277

Aceasta este povestea cu final fericit a Aurorei, o fetita nascuta in Napoli. Tatal copilei este cersetor, iar mama o femeie fara adapost din Romania. Povestea a inceput intr-o zi cand mama insarcinata s-a prezentat la un cabinet medical situat in sediul Ordinului Costantiniano, cerand ajutorul. In acele zile, la sediul institutiei se afla Printesa Beatrice de Bourbon a celor Doua Sicilii care a decis sa -i dea o mana de ajutor femeii. A intervenit pentru ca romanca  sa poata da nasterea copilului in spitalul Loreto Mare si apoi a transferat-o  la “Casa Tonia” , un centru de reabilitare situat in Napoli.

Dupa cum se mentioneaza in declaratia oficiala a nobililor Bourbon, acestia au botezat copilul si au promis ca va urmari in urmatorii doi ani evolutia fetitei: “Luni, 6 martie dimineata, ASR Printesa Beatrice de Bourbon a celor Doua Sicilii, Mare prefect, insotit de marchiza Federica Grigorie Cattaneo, delegat pentru Napoli si Campania, va vizita “Casa Tonia”. Alteta Sa va boteza si va deveni nasa unei fetite de 50 de zile, gazduita la casa familiei cu mama sa. Copilul va fi botezat cu numele lui Aurora Beatrice“.

Micuta are alte doua nase de exceptie: Marchiza Federica de Gregorio Cattaneo, delegat pentru Napoli si Campania si Selvaggia Sanseverino di Marcellinara.

Mama copilei, in schimbul protectiei celor trei nobile, va trebui sa dovedeasca a fi o mama buna si ca stie cum sa o ingrijeasca pe micuta Aurora, fiind sub directa supraveghere a printesei Beatrice, transmite gazetaromaneasca.