marți, mai 30, 2023

Fiecare roman poate castiga lupta cu stresul folosind aceste SAPTE tactici eficiente!

Desi fiecare dintre noi suntem supusi unui anumit nivel de stres in vietile noastre de zi cu zi, atunci cand acestea depasesc o anumita liminta, stresul ne poate afecta viata pe toate planurile. Pentru a preintampina aceste probleme, este necesar sa cunoastem anumite tactici eficiente de reducere a acestuia.

Cu totii ne confruntam cu aceasta problema, care devine o constanta a vietii noastre de zi cu zi. Stresul este un fenomen psihosocial complex, ce apare atunci cand ne confruntam cu cerinte, sarcini, situatii, care sunt percepute ca fiind dificile si pentru care nu gasim solutii potrivite.

Ca sa putem elimina acesta problema, trebuie sa acceptam ca stresul este o boala si acest lucru este recunoscut oficial. Conform studiilor efectuate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, aproape 50% dintre bolile grave au la baza stresul sau depresia. Printre ele amintim boli ale aparatului digestiv, boli cardiovasculare, boli de piele, cancer, boli alergice.

Daca te simti tensionat aproape zilnic, incordat si plin de o nervozitate inexplicabila, stresul poate fi cauza.

Iata cativa dintre cei mai cunoscuti factori de stres, care ne fac, deseori sa cadem prada acestei stari: boala fizica sau psihica, situatia financiara precara, probleme la locul de munca, tensiuni in familie – probleme de comunicare, divortul, decesul unui membru al familiei, lipsa de incredere, nemultumirea fata de propria persoana.

Exista insa cateva metode prin care putem reusi sa gasim echilibrul interior care sa ne determine sa ne eliberam de stres:

1. Renuntarea la perfectionism – cele mai afectate persoane de stres sunt cele care vor sa faca totul la perfectie. Fii constient de faptul ca oamenii nu detin taina perfectiunii si multumeste-te cu lucrul bine facut.

2. Nu lucra in dezordine – daca vrei sa ai spor in ceea ce faci, trebuie sa lucrezi ordonat si sa iti proiectezi activitatea pas cu pas.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri