Ficatul tau sau „uzina organismului” are nevoie de detoxifiere! Iata ce trebuie sa faci

820

Ficatul este principalul organ care are rolul de a elimina toxinele din organism si de a purifica intregul organism. Citeste in continuare pentru a afla cum poti avea grija de acest organ pentru a fi sanatos si plin de viata.

Ficatul este organul principal al organismului in care sunt metabolizate nu numai alimentele, dar, de asemenea, toxinele si medicamentele. O dieta bogata infructe si legume poate ajuta la reducereavolumului de munca al ficatului, deoarece unele fructe si legume contin substante utile in activitatea ficatului si imbunatatescprocesele de eliminare a toxinelor.

Printre alimentele cele mai potrivite pentru purificarea ficatului se afla:

Usturoiul

Cantitati mici de usturoi sunt capabile sa activeze in ficat acele enzime care ajuta organismul sa scape de toxine. Usturoiul are, de asemenea, cantitati mari de seleniu si alicina, douasubstante naturale, care contribuie la purificarea ficatului.

Grapefruit

Bogat in vitamina C si antioxidanti, grapefruit-ul este capabil sa sporeasca procesele naturalede purificare a ficatului. Un pahar de suc de grapefruit proaspat stors, ajuta la crestereaproductiei de enzime necesare in procesul de eliminare a toxinelor.

Sfecla si morcovii

Extrem de bogate in flavonoide si beta–caroten, atat sfecla cat si morcovii ajuta la imbunatatirea si stimularea la nivel global a functiilor corpului care contribuie la purificareaficatului.

Ceai verde

Ceaiul verde este una dintre bauturile prietene ale ficatului, deoarece este bogat in antioxidanti si contribuie la functionarea generala a ficatului.

Rucola si spanacul

Rucola si spanacul, dar, de asemenea, tot setul de legume cu frunze verzi sunt bogate inclorofila care ajuta la purificarea sangelui de toxine si la neutralizarea metalelor grele.

Avocado

Avocado ajuta organismul in producerea de glutation, un complex de aminoacizi, care actioneaza la nivel celular ca purtator de oxigen si activator a numeroase enzime. Studii recenteau aratat ca un consum regulat deavocado poate contribui la imbunatatirea starii de sanatate aficatului.

Merele

Bogate in pectina, merele contincomponentele chimice necesarecorpului nostru pentru a se purifica si favorizeaza eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Acest lucru usureaza sarcina ficatului in timpul procesului de purificare a corpului nostru.

Uleiul de masline extra virgin

Uleiurile presate la rece, cum ar fi uleiul de masline extra virgin, uleiul de seminte de canepasi de seminte de in sunt considerate benefice pentru ficat, daca sunt folosite cu moderatie.

Cerealele integrale

Cerealele integrale, cu referire in special la orez, sunt bogate in grupul de vitamine B, nutrieticunoscuti pentru capacitatea lor de imbunatatire a metabolismului grasimilor in functionareaficatului. Este de preferat sa alegem produsele alimentare realizate cu cereale integrale, mai degraba, decat faina rafinata.

Broccoli si conopida

Consumul de broccoli si conopida poate contribui la cresterea prezentei unei enzime naturalein masura sa contribuie la eliminarea toxinelor cu risc cancerigen din organism.

Lamaia

Lamaile au un continut ridicat de vitamina C, care ajuta organismul sa sintetizeze elementele toxice in substante care pot fi absorbite de apa si apoi eliminate din organism. Consumarea unui suc proaspat de lamaie dimineata ajuta la stimularea ficatului.

Nucile

Nucile sunt bogate in untr-un aminoacid numitarginina, care contribuie la detoxifierea ficatului sipurifica, in special in ceea ce priveste substantele, cum ar fi amoniacul. Este recomandat sa se mestecefoarte bine nucile inainte de inghitire, in scopul de afacilita digestia lor.

Sparanghelul

Studii recente au descoperit ca sparanghelul, cu referire in special la frunzele sale, trebuie sa fie considerat un aliment util pentru protectia ficatului, mai ales in cazul consumului excesiv de alcool datorita continutului lor pretios de aminoacizi si saruri minerale. Consumul desparanghel poate avea o mare contributie in facilitarea purificarii ficatului.

Sursa: rador.ro