Acasă Sanatate Fa aceste lucruri si te vei imbolnavi cu siguranta de cancer!

Fa aceste lucruri si te vei imbolnavi cu siguranta de cancer!

0
Fa aceste lucruri si te vei imbolnavi cu siguranta de cancer!

 

In cazul in care te intrebai care sunt cei mai periculosi factori ai apritiei cancerului, noi avem raspunsul. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai periculoase substante si alimente pe care nu ar trebui sa le consumi pentru a tine la distanta aceasta boala periculoasa.

Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului a intocmit o lista cu 116 substante si activitati despre care se crede ca pot cauza o boala extrem de grava: cancerul.  Iata cateva dintre acestea

Tigarile

In capul acestei liste regasim tutunul. Practic, fumatul este cea mai cunoscuta expunere la cancer. In plus, si fumatul pasiv se afla pe lista intocmita de catre Agentia Internationala pentru Cercetare in domeniul Cancerului.

Despre fumatul pasiv se stie ca poate provoca risc de cancer pulmonar, afectiuni ale inimii, accident vascular cerebral si boli pulmonare obstructive cronice.

Bauturile alcoolice

Cei care obinuiesc sa consume frecvent bauturi alcoolice au un risc crescut de a face cancer de mai multe tipuri: la san, colorectal, laringe, cancer la ficat, esofag, cavitatea bucala si cancer la faringe.

Carnea procesata

De asemenea, si cei care obisnuiesc sa manance carne procesata risca sa faca cancer. Cea mai mare posibilitate este ca acestia sa faca cancer intestinal.

Unele plante

Pe aceasta lista se afla si plantele care contin acid aristolohic. Acestea pot porvoca boli de rinichi si cancer al tractului urinar. Una dintre aceste plante se numeste marul-lupului.

Un anumit tip de peste

Este bine de stiut ca si pestele sarat in stil chinezesc poate provoca aceasta boala grava. Mai exact, persoanele care consuma acest tip de peste au un risc crescut de cancer nazal si de cancer la faringe.

Arsenicul din apa potabila

Este vorba despre un chimic extrem de toxic utilizat in crearea de aliaje pentru industria manufacturiera, poate ajunge in apa potabila, in special in apele freatice. Arsenicul cauzeaza cancer de piele si are o legatura cu cancerul de ficat, plamani, rinichi, si cancerul de la vizica urinara.

Gazele

Si gazele emise la arderea combustibilului (din carbune) de uz casnic se pare ca poate provoca cancer.

Sursa: clicksanatate.ro