Experiment – A inlocuit painea alba cu painea neagra! Ceea ce a urmat este incredibil!

821

 

Din punct de vedere caloric nu exista diferente semnificative intre painea alba si cea neagra, dar acestea apar atunci cand ne referim la nutrientii pe care il ofera organismului si la efectul pe care il au ambele tipuri asupra sanatatii noastre.

Indiferent de varietatea de paine neagra aleasa –  cea obtinuta din faina de grau integrala, specialitatile de tip graham, care sunt combinatii de faina de grau, secara, orz – toate sunt net superioare celei albe.

Motivul: varietatile de paine neagra contin coaja boabelor, care este de pana la 10 ori mai bogata in magneziu, de 2,5 ori mai bogata in fosfor si in calciu, continand, in plus, vitamine din complexul B si fibre vegetale.

Experiment: consumul de lunga durata a painii negre In spitalele franceze s-a realizat un experiment pe doua loturi de pacienti care sufereau de tulburari digestive: un grup a fost hranit cu paine neagra si preparate din grau integral; grupul martor a urmat un regim alimentar cu paine si produse fainoase obtinute din faina alba.

Rezultatele studiului au fost pur si simplu uimitoare. In cazul pacientilor care au consumat produse cu grau integral, timp de cateva saptamani, s-au remarcat urmatoarele efecte: o rezolvare mult mai rapida a problemelor digestive; o reglare a greutatii; disparitia unor probleme dermatologice cronicizate; o stare de vioiciune si tonus psihic (care nu s-au observat la grupul martor).

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca administrarea preponderenta a painii negre ar duce la injumatatirea problemelor digestive, si nu doar a lor. Iata ce au descoperit cercetatorii in urma acestui experiment inedit, cu privire la consumul de lunga durata de paine neagra:

– previne si combate constipatia si colita;

– previne balonarea;

– previne cancerul tubului digestiv – fibrele vegetale pe care le contine absorb materiile toxice de pe traseu si le transporta pentru a fi eliminate, pastrand astfel „curatenia” acestui tronson;

– ajuta la scaderea spontana in greutate – painea neagra este mai saraca in calorii, iar fibrele alimentare din componenta sa ofera o senzatie de satietate mai rapida;

Sursa: doctorulzilei.ro