Evita acesti oameni toxici daca vrei sa nu-ti pui starea de sanatate in pericol!

866

Oamenii din jurul nostru au o influenta directa asupra noastra, dar putini dintre noi stim ca acestia ne afecteaza in mod direct si starea de sanatate. Citeste in continuare pentru a afla ce tipuri de persoane ar trebui sa eviti pentru a avea o stare mai buna de sanatate fizica si emotionala.

Cu certitudine, nu toti oamenii sunt la fel, dar toti cei cu care interactionam in mod constant au impact asupra noastra si a dezvoltarii noastre. Problema este atunci cand suntem inconjurati de oameni toxici, a caror atitudine nu poate fi inteleasa.

Multi dintre acestia nu sunt constienti de influenta negativa pe care o au, dar altii sunt de-a dreptul satisfacuti atunci cand ii supara pe cei din jur si creeaza haos.

Pentru a ne feri de acesti oameni trebuie, in primul rand, sa ii recunoastem si sa invatam sa ii diferentiem de cei care sunt pur si simplu enervanti si dificili. Potrivit www.talentsmart.com, exista zece tipologii de oameni toxici pe care trebuie sa ii evitam:

1. Barfitorul

Esecurile celor din jur le ofera o mare satisfactie barfitorilor. Poate, ocazional, pare amuzant sa critici defectele sau atitudinea cuiva, dar, in timp, devine obositor, cauzeaza sentimente de vinovatie si ii raneste pe cei despre care se discuta. Exista atat de multe lucruri constructive de facut si de invatat, incat barfele despre ghinionul si problemele altora sunt o pierdere de timp.

2. Temperamentalul

Unii oameni nu isi pot controla sub nicio forma emotiile. Cand sunt in stari proaste, critica fara motiv si imprastie negativitate si, ulterior, dau vina pe interlocutor. Persoanele temperamentale nu pot fi indepartate prea usor tocmai pentru ca nu sunt constante si dramatizeaza. Daca doriti sa rupeti legatura cu o astfel de persoana, va veti simti vinovat tocmai pentru suferinta pe care o provocati.

3. Victima

Victimele sunt greu de identificat pentru ca, la inceput, veti simti nevoia sa empatizati cu problemele lor. Dar cu trecerea timpului, veti constata ca problemele si suferinta lor nu se mai termina. Victimele se feresc de responsabilitati si considera ca fiecare mic obstacol este imposibil de depasit. Pentru aceste persoane, vremurile grele nu sunt oportunitati de a creste si de a invata, ci motive de a se cufunda in suferinta. Toxicitatea victimelor este cel mai bine redata de proverbul „Durerea este inevitabila, dar suferinta este optionala.”.

4. Egocentricul

Egocentricii va demoralizeaza din cauza distantei pe care o mentin. Cand va petreceti timpul cu o astfel de persoana va simtiti complet singur. In ceea ce ii priveste, acesti oameni ii folosesc pe cei din jur ca unelte pentru a construi o anumita stima de sine, nu pentru a lega prietenii sau conexiuni reale.

5. Invidiosul

Pentru invidiosi, iarba este intotdeauna mai verde in curtea vecinilor. Chiar si atunci cand au parte de experiente minunate, nu simt nicio satisfactie. Motivul? Cand isi „masoara” norocul se raporteaza la cei din jur, la ceea ce fac sau ce primesc. Analizand obiectiv aceasta problema, intotdeuna va exista mai bine, dar daca va petreceti timpul cu invidiosi veti invata sa subapreciati propriile realizari.

6. Manipulatorul

Manipulatorii se folosesc de fatada prieteniei pentru a abuza de timpul si energia altora. Sunt oarecum inselatori pentru ca va trateaza ca pe un adevarat prieten. Stiu ce va place, ce va face fericit, ce va amuza, dar utilizeaza informatiile in propriul interes. Manipulatorii vor mereu ceva si profita de resursele altora.

7. „Dementorul”

In seria „Harry Potter”, Dementorii realizati de J. K. Rowling sunt creaturi diabolice care scot sufletele oamenilor din corp. In momentul in care un Dementor intra intr-o incapere, se intuneca, se face frig si persoanele isi aduc aminte de cele mai urate experiente.

Autoarea a fost inspirata de oamenii foarte negativi, care isi impun gandirea pesimista si distrug starea de spirit a persoanelor cu care intra in contact. Din pacate, interactiunea cu acestia va va face sa vedeti doar partea goala a paharului si sa va temeti de viitor fara motiv.

8. Persoana cu adevarat rea

Exista anumiti oameni toxici care au intentii negative si care se hranesc din nefericirea si durerea celor din jur. Tot ce fac este sa raneasca, sa ii fac pe altii sa se simta prost sau sa obtina ceva de la ei. Singurul lucru bun este ca va va fi foarte usor sa ii recunoasteti si sa va feriti de ei.

9. Cel cu idei preconcepute

Acesti oameni vor spune cu usurinta ce este „cool” si ce nu. Considera ca opiniile altora sunt gresite si de aceea sunt primii care va vor face sa va simtiti vinovat pentru preferintele dumneavoastra. Nu vor dori niciodata sa invete de la cei din jur si ii vor privi cu dispret pe cei care sunt pasionati si expresivi.

10. Arogantul

Indivizii aroganti sunt o pierdere de timp pentru ca, din perspectiva acestora, tot ceea ce veti face este o provocare personala la adresa lor. Aroganta este o falsa incredere, prin care oamenii incearca sa isi mascheze insecuritatile si temerile. Acestia sunt, in general, mai dezagreabili si incapabili sa duca la bun sfarsit sarcinile.

Comportamentul oamenilor toxici este irational si de aceea ar trebui sa va distantati emotional de acestia, pastrand o atitudine neutra in interactiunile cu acestia. Nu sunteti obligat sa va confruntati cu haosul emotional in care acestia se cufunda.

Sursa: jurnalul.ro