joi, iunie 8, 2023

Esti racit sau gripat? Medicii iti recomanda sa mananci dulciuri! Nu o sa-ti vina sa crezi cand vei afla de ce!

Raceala si gripa au in general, aceleasi simptome (stranut, tuse, durere in gat) dar sunt cauzate de virusuri diferite.

Gripa poate fi mult mai grava decat raceala. Daca o persoana este in forma si are o stare buna de sanatate, ar putea tine sub control manifestarile gripei si racelii fara sa apeleze la consultul medicului.

Unii oameni, au insa, nevoie de ingrijiri suplimentare, mai ales daca sunt expusi riscului de complicatii pulmonare grave, cum ar fipneumonia si bronsita. Din aceasta categorie fac parte oamenii de peste 65 de ani, dar si copiii.

Exista un motiv pentru fiecare stranut, durere si tuse. Aflati de ce corpul se manifesta in acest fel si descoperiti cele mai importante moduri de a va ameliora starea de sanatate.

In cazul infectiilor bacteriene si a contactarii unor virusi este indicata o dieta speciala, sustin nutritionistii de la Universitatea Yale din Statele Unite. Atunci cand facem gripa trebuie sa mancam dulciuri, iar in cazul infectiilor bacteriene sunt total contraindicate dulciurile, sustin oamenii de stiinta americani. Cercetatorii au efectuat un experiment pe cobaii care erau infectati cu bacteria Listeria monocytogenes sau cu virusi de tipul A/WSN/33. In cazul listeriozei, rozatoarele isi pierdeau pofta de mancare, iar daca erau fortati sa manance acestia mureau. In cazul in care erau hraniti cu gluzoca artificiala, efectul era acelasi. Potrivit declaratiilor specialistilor, anume glucoza era cauza mortii cobailor. In cazul in care cobaii care aveau gripa erau  hraniti fortat cu glucoza, rata mortalitatii in randul rozatoarelor scadea semnificativ, in special in randul celor care erau hraniti cu clucoza pura. Potrivit declaratiilor cercetatorilor americani, in cazul unei infectii cu virusi, cobailor li se administra 2DG, care distrugea glocoza in timpul metabolismului, iar in acest caz rata mortalitatii cobailor crestea. Ca urmare, potrivit cercetatorilor americani, este indicat sa consumam dulciuri atunci cand facem gripa.

Sursa: Rador

Ultimele stiri

Stiri