Acasă Sanatate Esti obosit si vrei sa prinzi putere? Acestea sunt alimentele strict interzise persoanelor aflate in stare de oboseala!

Esti obosit si vrei sa prinzi putere? Acestea sunt alimentele strict interzise persoanelor aflate in stare de oboseala!

0
Esti obosit si vrei sa prinzi putere? Acestea sunt alimentele strict interzise persoanelor aflate in stare de oboseala!

Se intampla adesea cand suntem obositi sa mancam cevea crezand ca astfel ne vom recapata puterile. Dar, cu toate acestea, exista unele alegeri alimentare care nu numai ca nu ne ajuta in acest sens, dar ne si inrautatesc si starea de oboseala.

In momentele in care te simti obosit este mai bine sa eviti anumite alimente care pot accentua starea de disconfort. Descopera care sunt mancarurile pe care trebuie sa le ocolesti!

1.Carnea rosie

Oboseala nu face casa buna cu carnea rosie, este un aliment pe care trebuie sa-l eviti in astfel de momente. Asta pentru ca este greu de digerat, dar si pentru ca iti poate provoca balonare si flatulenta.

Organismul are nevoie de mai multa energie pentru digestia carnii rosii, ceea ce poate sa accentueze starea de oboseala.

2. Branzeturile

Branzeturile sunt dificil de metabolizat, asa ca este mai bine sa le eviti in momentele de oboseala accentuata. Au nevoie de mult efort pentru a fi digerate corect, ceea ce poate duce la aparitia unei stari de somnolenta. Astfel, te vei simti si mai obosit decat esti.

3. Sarea

Daca iti place mancare sarata, nu o introduce in alimentatie in perioadele stresante, cand esti foarte obosit. Un exces de sare favorizeaza retentia de apa, ingreunand eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, sarea este contraindicata persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.

4. Cafeaua

In caz de oboseala, o ceasca mica de cafea, indulcita sau nu, este binevenita. Totusi, aceasta este un fals prieten caci, consumata in exces, favorizeaza aparitia deshidratarii. Nici alcoolul nu este indicat atunci cand esti obosit.

5. Produsele de patiserie

Zaharul si lipidele prezente in prajituri, bomboane, dulciuri in general si produse de patiserie slabesc sistemul imunitar, deoarece este nevoie de o cantitate mare de energie pentru a fi digerate.

Mai mult decat atat, dulciurile in exces cresc riscul de a dezvolta diabet, obezitate, boli cardiovasculare si, in mod indirect,  cancer. In general, cel mai bine este sa limitezi consumul de dulciuri.

Sursa: clicksanatate.ro