Este incredibil ce i s-a intamplat dupa ce a folositi dezinfectant pentru maini! Cu siguranta nu vei face asta niciodata!

519

Desi am putea crede ca acest obicei face parte din categoria celor sanatoase, de fapt, este unul extrem de periculos. Citeste in continuare pentru a afla ce efect are dezinfectantul pentru maini asupra organismului tau.

Pentru ca suntem constienti de importanta spalarii mainilor in evitarea transmiterii germenilor, cand nu avem acees la apa si sapun folosim dezinfectant pentru maini. Specialistii atrag atentia ca utilizarea in exces a acestui produs poate provoca probleme grave de sanatate.

Triclosanul: ingredientul nociv

In cele mai multe dezinfectante pentru maini se gaseste una dintre cele mai comune substante chimice: triclosanul. Chiar daca el are proprietati antibacteriene, el poate face mult mai mult rau decat bine. Acesta poate contribui la bacterii rezistente la antibiotice. Mai mult, potrivit unui studiu din 2014, acest produs chimic poate slabi contractilitatea muschiului cardiac si ale scheletului. Rezultatul? Slabirea musculara a corpului, in special in randul persoanelor sensibile.

Intoxicatie cu alcool

Chiar daca dezinfectantul pentru maini pe care-l alegi nu contin triclosan, asta nu inseamna ca este sigur. Un alt ingredient activ in unele dezinfectante este alcoolul, care actioneaza ca un antimicrobian care ucide bacteriile. Astfel de produse pentru igiena, care contin aproximativ 65% alcool etilic, sunt nocive pentru organism atunci cand sunt inghitite. Alcoolul etilic poate slabi imunitatea si provoca astm si dermatite cronice.

Nu este eficient impotriva norovisrusului

Norovirusul, care provoaca diaree si voma, este foarte contagios si poate infecta pe oricine. Dezinfectantul pentru maini nu este eficient in protejarea transmiterii acestui virus. Un studiu din 2010 publicat in „ Applied and Environmental Microbiology“  arata ca, in ciuda promisiunii acestor produse pe baza de alcool ca tin sub control transmiterea agentului patogen, acestea sunt ineficiente impotriva norovirusului.

Nu curata eficient mainile

Dupa ce ne spalam pe maini cu dezinfectant, credem ca mainile noastre sunt curate. Dar, in realitate, in cazul in care mainile sunt prea murdare, produsul nu va reusi sa elimine toate reziduurile sau germenii. De aceea, cel mai bine este sa ne spalam mereu cu apa si sapun. Un studiu din 2010 publicat in „Journal of Food Protection“ arata ca antisepticele si servetelele umede sunt mai putin eficiente impotriva majoritatii virusurilor.

Sursa: romaniatv.net