sâmbătă, aprilie 1, 2023

Elimina stresul din viata ta, dar te poate ucide! Iata ce spun cercetatorii despre aceasta licoare consumata zilnic in Romania!

Studiile arata ca un numar foarte mare de oameni bea pentru a face fata stresului vietii de zi cu zi si problemelor economice. Societatea din zilele noastre ofera foarte putin suport social. Desi consumul unei sticle de alcool dupa slujba sau alaturi de cina poate fi o placere, oamenii care sufera de stres cronica consuma adesea alcool in exces.

Alcoolul ucide in fiecare an 3,3 milioane de persoane la nivel mondial. Bauturile alcoolice ajuta la eliminarea stresului, sustin cercetatorii de la Universitatea Wake Forest din Carolina din Nord. Dupa efectuarea unui studiu pe aceasta tema, ei au ajuns la concluzia ca alcoolul are efect antidepresiv. Expertii americani au analizat modificarile survenite la nivel neuronal si molecular, care au loc in organism dupa consumul de alcool, relateaza „Science Daily”. Cercetatorii americani au administrat doze de alcool cobailor din laborator, o doza care inhiba receptorul NMDA (NMDAR, capabil sa interactioneze cu compusul sintetic N-metil-D-aspartat). Odata ajuns in organism, alcoolul intra in reactie cu FMRP, transformand aminoacizii si acidul gamma-linoleic intr-un stimulator al activitatii neuronale. Efectul survenit in urma consumului de alcool se poate mentine in organism peste 24 de ore. Mai mult, cercetatorii avertizeaza ca alcoolul nu este eficient in cazul unei depresii. Persoanele care sufera de depresie si consuma alcool, risca sa devina dependente de alcool, daca vor incerca astfel sa-si imbunatateasca starea psihica. Potrivit OMC, in ultimii 25 de ani, decesele survenite din cauza consumului de alcool au crescut cu 10%, iar numarul consumatorilor este in momentul de fata in crestere. Europenii sunt, timp de mai multi ani la rand, lideri la acest capitol, la consumul de alcool. Consumul de alcool are efecte negative si poate provoca boli cardiovasculare, cancer, ciroza la nivelul ficatului, traume fizice. In unele state membre ale Uniunii Europene consumul de alcool reprezinta cauza mortii a 25% din totalul deceselor inregistrate in randul populatiei.

Sursa: Rador.ro

Ultimele stiri

Stiri