Ce-ai spune daca ti-am spune ca ai niste obiceiuri zilnice care iti pun sanatatea in pericol? Citeste in continuare ce trebuie elimini din obiceiurile zilnice pentru o stare mai buna de sanatate si pentru a preveni un numar mare de boli.
Reclamele te-au convins de necesitatea gelului antibacterian pentru maini, in timp ce producatorii de apa imbuteliata iti promit sanatate pura.
Specialistii sustin, insa, ca obiceiurile pe care le-am cultivat de-alungul anilor – cum ar fi periajul dintilor dupa fiecare masa sau grija exagerata fata de microbi – ne-ar putea afecta sanatatea pe termen lung. Iata de ce!
Te speli pe dinti dupa fiecare masa
Tot reclamele de la televizor ti-au insuflat ca este sanatos sa-ti speli dintii dupa fiecare masa. Specialistii in sanatatea orala contrazic acest lucru si spun ca alimentele pe care le consumam lasa in gura un reziduu acid, care slabeste stratul protector al dintilor, astfel ca periajul dintilor imediat dupa masa nu face decat sa afecteze smaltul danturii si sa-i provoace sensibilitate.
In schimb, poti astepta cel putin o ora pana la spalarea dintilor. Totusi, daca trebuie sa elimini neaparat particulele alimentare, iti poti clati gura folosind apa de gura.
Folosesti gelul antibacterian cu fiecare ocazie
Obisnuiesti sa folosesti gelul antibacterian dupa ce atingi fiecare clanta din locurile publice? Acest obicei s-ar putea sa-ti faca mai mult rau decat bine.
Astfel, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California (SUA), majoritatea gelurilor dezinfectante contin un compus chimic numit triclosan, care este usor absorbit de piele si, odata intrat in fluxul sangvin, afecteaza celulele responsabile de coordonarea muschilor. Utilizarea sa pe termen lung usuca pielea, poate provoca infertilitate si probleme ale inimii sau declansa pubertatea precoce.
Atunci cand este posibil, foloseste metoda cea mai testata in timp de curatare – apa si sapun.
Schimbi des produsele cosmetice
Medicii dermatologi atrag atentia ca acest obicei este daunator in special pentru persoanele cu piele sensibila, intrucat pH-ul difera de la un produs la altul.
Astfel, alternarea produselor cu pH-uri diferite poate provoca inrosirea pielii, eczeme, aparitia petelor sau acnee.
Ideal ar fi sa alegi o firma de cosmetice de incredere, realizate din ingrediente naturale si sa citesti cu atentie pH-ul de pe eticheta produsului.
Sursa: clicksanatate.ro