Acasă Sanatate Efectul uimitor al salinoterapiei asupra mintii, trupului si sufletului tau!

Efectul uimitor al salinoterapiei asupra mintii, trupului si sufletului tau!

0
Efectul uimitor al salinoterapiei asupra mintii, trupului si sufletului tau!

 

Salinoterapia este una dintre cele mai benefice metode alternative si complementare de prevenire si tratament pentru un numar foarte mare de afectiuni respiratorii si nu numai. Numarul mare de beneficii pe care aceasta le are asupra intregului organism au fost confirmate de un numar foarte mare de studii stiintifice. Citeste in continuare pentru a afla ce efecte are salinoterapia asupra mintii, trupului si sufletului tau.

Cura in salina alunga tusea, simptomele astmului, sinuzitei si rinitei  alergice, motive pentru care salinoterapia sau terapia de aerosoli este recomandata adesea de medici.

Aerul sarat stimuleaza eliminarea secretiilor de la nivelul bronhiilor si, odata curatata zona se reduc inflamatiile si iritatiile prezente pe caile respiratorii. Prin inhalarea aerosolilor salini, care sunt absorbiti si de piele, se rezolva mai multe probleme de sanatate in acelasi timp. Scapi de tuse, de simptomele neplacute ale sinuzitei, iar dermatitele alergice si semnele psoriazisului se reduc pana la vindecare.

Adio, oboseala!

Salinoterapia are proprietati benefice si in tratamentul ranilor deschise sau in calmarea arsurilor.

Daca esti sanatos, dar te simti obosit si fara vlaga, tot terapia cu sare te pune pe picioare. Cura salina reactiveaza sistemul imunitar, ii creste rezistenta la stres si il protejeaza de infectii.

Curele efectuate de 2 ori pe an a cate 14 sedinte de aproximativ o jumatate de ora regleaza tulburarile de metabolism, spre exemplu problemele cauzate de stres, disfunctiile tiroidei, meteosensibilitatea si chiar insomnia.

Pentru imunitate mai buna

Statiunile balneare dispun si de lacuri naturale sarate pentru ca tratamentul balnear sa fie unul complex. In cazul in care sistemul tau imunitar ta este mult prea slabit si racesti usor, iti poti fortifica organismul daca mergi, o data pe an, la cure de tratament cu apa sarata, pentru minumum doua saptamani.

Potrivit specialistilor in balneologie, baile saline stimuleaza acele glande ale corpului care sunt responsabile de controlarea infectiilor din organism si, in acelasi timp, de reglarea metabolismului si a circulatiei periferice. De asemenea, baile saline iti pot calma si durerile reumatice. Pe termen lung, acestea iti intaresc organismul, ferindu-te de infectii.

Unde poti face salinoterapie

20 de saline naturale avem in Romania, care sunt foste mine de sare, prin care se numara: Salina Praid, Slanic Prahova, Slanic Moldova, Ocnele Mari, Salina Turda, Targu Ocna, Cacica, Costiui, Cojocna, Ocna Sibiului, Ocna Sugatag, Ocna Mures, Rona de Sus. Pe langa acestea, in tara s-au amenajatzeci de saline artificiale, de dimensiuni diferite si cu aspect care mai de care mai atragator, pentru terapia numeroaselor afectiuni. In Bucuresti, spre exemplu, zeci de persoane aleg in fiecare zi, indiferent de anotimp, pentru tratamentul afectiunile respiratorii salinele Roman, din zona Domenii.

Salinele artificiale ofera aproape aceleasi beneficii ca salinele naturale si se adreseaza persoanelor care nu se pot deplasa pana la Slanic sau la Turda, de exemplu. Indiferent de varianta de terapie aleasa, cu aerosoli salini naturali sau cu cei din salinele artificiale, „orice tratament in salina este adiacent medicatiei de baza, care exista pentru afectiunile obstructive“, precizeaza prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Testele specifice de puritate a aerului arata ca Salina Unirea din Slanic Prahova poate fi respirat cel mai curat aer din lume. Construita la 208 m in adancime, salina Unirea este una dintre cele intinse saline din Europa, respectiv acopera aproximativ 80.000 de metri patrati. Salinapoate fi vizitata in oricare zi din saptamana, cu exceptia zilei de luni. In salina exista un spatiu destinat salinoterapiei, dotat cu paturi, scaune, mese, tot ce este necesar pentru vizitatorii cu afectiuni respiratorii, care fac tratament si vor sa se relaxeze.

Cine n-ar trebui sa coboare in salina

Salinoterapia are si contraindicatii, printre care amintim afectiunile contagioase si bolile cardiace, precum sunt hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, angina pectorala. Nu se recomanda terapia cu aerosoli salini pacientilor cu epilepsie si cu alte afectiuni care pot duce la pierderea cunostintei si in hipertiroidie. Cura la salina trebuie recomandata de un medic pneumolog sau de recuperare medicala.

Sursa: clicksanatate.ro