joi, martie 30, 2023

E oficial! Cercetatorii au descoperit leacul pentru cancerul la san!

 

Cancerul de san este unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer din intreaga lume si din pacate cauzele care duc la aparitia sa nu sunt pe deplin intelese. Din fericire, nu este necesar sa fie cunoscute cauzele pentru a gasi un leac impotriva acestei boli periculoase.

Cercetatorii australieni afirma ca au descoperit un mod de a crea medicamentul ce poate stopa sau chiar preveni formarea celulelor canceroase la femeile predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar.

Femeile cu mutatia genetica BRCA1 sunt predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar, scrie Descopera.

Prin folosirea tesutului mamar, donat de catre femeile cu gena BRCA1, cercetatorii australieni au descoperit ca celulele sanatoase ale femeilor au o rata mai mare de dezvoltare a cancerului. Oamenii de stiinta au elaborat un medicament pentru tratarea cancerului osos si a osteoporozei, care ar putea stopa crestera celulelor canceroase.

Rezultatele au fost publicate in revista Nature Medicine. Acestia si-au aratat entuziasmul pe care il au fata de potentialul medicamentului, iar testarea pe pacienti este deja in curs de desfasurare.

Profesorul Jane Visvader, de la Institutul de Cercetare Medicala Walter si Eliza Hall, din Melbourne, a afirmat ca proiectul s-a desfasurat pe o perioada de zece ani, in care s-au facut cercetari pe celulele stem regasite la san.

,,Prin observatia temeinica a dezvoltarii tesutului mamar, am reusit sa descoperim celulele care sunt vinovate pentru formarea cancerului. Suntem foarte entuziasmati la gandul ca am putea descoperi ‘Sfantul Graal’ al cercetarii bolilor canceroase, formate la femeile cu un risc genetic crescut’’, a explicat cercetatoarea.

Profesorul Geoff Lindeman, medic oncolog la Spitalul The Royal Melbourne, isi afirma ingrijorarea in ceea ce priveste efectul medicamentului pe persoane, care au deja aceasta conditie.

,,Cercetarea va necesita testarea pe un numar mare de femei, intr-o clinica. Descoperirile noastre de pana acum sunt remarcabile si ne sugereaza ca ar trebui sa continuam’’, a adaugat acesta.

Cercetarea dezvaluie faptul ca celulele pre-canceroase pot fi descoperite folosind un marker proteic numit RANK.

Profesorul Peter Barret-Lee, consultant oncolog la Velinde NHS Trust din Wales, a comentat pe baza descoperirii, clasand studiul doar ca un proiect de laborator.

,,Este excelent ca molecula tumorilor necrozice (RANK) poate preveni cancerul de san, insa descoperirea va trebui testata pe pacienti, ar putea dura cativa ani pana cand produsul va functiona’’, a adaugat consultantul Barret-Lee.

Sursa: reporterntv.ro

 

Ultimele stiri

Stiri