joi, martie 23, 2023

Durerea de genunchi isi poate gasi rapid rezolvarea! Incearca aceste remedii naturale la indemana!

Durerea de genunchi iti poate afecta calitatea vietii si te poate impiedica sa desfasori anumite sarcini zilnice. In cazul in care doresti sa pui capat acestei probleme, alege unul sau mai multe remedii din cele de mai jos, care au scopul de a pune capat acestor tipuri de dureri.

Aveti dureri de genunchi? In continuare va prezentam cateva remedii pentru ele:

Remediile naturale pentru durerea de genunchi prezentate in acest articol va pot scapa de unele dintre simptome, dar durerea de genunchi poate indica si o accidentare pe care nu o puteti remedia cu stretching si alte remedii naturale. Daca durerea dumneavoastra de genunchi este severa, persistenta sau ascutita si brusca, consultati specialistul podolog inainte de a incerca aceste mijloace de ameliorare a durerilor de genunchi, descrise mai jos.

Tratamente la indemana dumneavoastra pentru ameliorarea durereilor de spate, genunchi

1. Folositi o perna noaptea

Aceasta prima tehnica este de fapt un remediu natural pentru durerea de spate in zona lombara, dar s-a observat ca este eficienta si pentru ameliorarea durerii de genunchi. Daca dormiti pe o parte, tineti o perna mica intre genunchi pentru confort. Dormiti pe spate? In acest caz, o perna mica sub genunchi poate ajuta!

2. Incercati sa aveti o postura mai buna

O postura corecta va ajuta sa scapati de mai multe tipuri de durere, inclusiv cea de genunchi. O postura adecvata ajuta la distributia corecta a greutatii corporale si preia o parte din presiunea exercitata asupra genunchilor.

3. Faceti yoga

Intepenirea soldurilor poate avea efecte asupra genunchilor, iar stretching-ul muschilor poate ameliora aceasta presiune. Incercati serii de cate 3 minute de deschidere a soldurilor  pentru a scapa de durerea de genunchi.

4. Purtati o fasa in jurul genunchiului

Daca genunchiul dumneavoastra nu va permite sa mergeti sau sa stati confortabil, o fasa elastica poate ajuta. Fasa pentru genunchi aplica si o presiune usoara, ceea ce reduce inflamatia.

5. Ridicati-va picioarele

Avand in vedere reducerea inflamatiei, ridicati picioarele, astfel incat genunchii sa fie mai sus decat inima pentru a reduce circulatia in aceasta zona si pentru a scapa de inflamatia ce cauzeaza durere.  Pentru a obtine acest efect, stati intinsi pe canapea cu picioarele ridicate pe niste perne si mentineti aceasta pozitie cat puteti.

6. Folositi comprese reci pentru reducerea inflamatiei si implicit, a durerii de picioare

Cele mai bune efecte le obtineti prin ridicarea picioarelor si aplicarea compreselor reci in acelasi timp. Puteti folosi o punga de legume congelate intr-un prosop curat aplicat pe zona afectata timp de un minut sau doua. Cel mai recomandat este sa aplicati mai multe serii de cate 2 minute, cu 2 minute pauza pentru efect maxim.

7. Daca simtiti durere, nu continuati!

Incrucisarea picioarelor va produce durere in zona genunchilor? Exista vreo pozitie care va provoaca durere? Cel mai indicat este sa o evitati o vreme. Durerea, in special durerea ascutita si brusca, este modul in care corpul dumneavoastra va spune ca ceva nu este in ordine. Evitati activitatile care va provoaca dureri de genunchi si permiteti-i corpului sa-si revina din accidentarea care produce respectivele dureri.

Sursa: doctorulpicioarelor.ro

Ultimele stiri

Stiri