luni, mai 29, 2023

Dupa ce vei afla asta nu o sa mai dormi niciodata pe canapea! Prietenii tai stiu asta?

Ai mancat ceva si vrei sa-ti faci siesta cateva zeci de minute pe canapea, in fata televizorului. Majoritatea dintre noi facem asta. Cu toate acestea, desi este un obicei placut, nu este tocmai sanatos.

Daca ti-ai dorit sa economisesti spatiu in apartament si ai pus o canapea in loc de dormitor, sa stii ca trebuie sa faci din nou o schimbare. Exista mai multe motive din cauza carora nu ar trebui sa dormi pe o canapea.

Materialele din care sunt facute canapelele nu sunt destinate somnului

Canapelele, pentru o rezistenta mai mare si pentru suportul necesare utilizarii in pozitia de sezut, au la baza spuma de poliuretan. Aceasta este necesara pentru ca rezista la asezarea unor obiecte grele pentru mai mult timp in acelasi loc. Astfel dormitul pe canapea nu ofera suportul necesar pentru pozitia intinsa a corpului.

Canapeaua nu este igienica

Gandeste-te ca o canapea este folosita zilnic de toata lumea din casa. Pisica ta, catelul tau, copiii, toti se joaca si aduc, fiecare cate un set nou de microbi. Unii mananca in timp ce stau asezati uitandu-se la televizor. Toate aceste activitati fac din canapea un mediu neigienic pentru un somn linistit.

Canapelele dau dureri de spate

Canapelele sunt de obicei mai mici ca un pat obisnuit, asa ca vei ajunge sa dormi mai inghesuit decat ai face-o intr-un pat “de mijloc”. Asta va duce la dureri de spate. In afara de asta, materialul dur al saltelei si incalzirea neuniforma pot duce si ele la pozitii nefiresti ce pot cauza dureri de spate.

Dau insomnii

Alinierea coloanei vertebrale nu se face corect si, astfel ne face sa ne foim toata noaptea, deci sa avem insomnii.

Sursa: Realitatea.net

 

Ultimele stiri

Stiri