luni, februarie 6, 2023

Dodon insista ca istoria Romaniei sa fie scoasa din programa scolara din Republica Moldova!

Candidatul socialistilor la functia de presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat joi, intr-o dezbatere la Pro TV Chisinau, ca va insista ca istoria Romaniei sa fie scoasa din programa scolara si inlocuita cu istoria Republicii Moldova.

„Eu voi insista ca istoria Moldovei sa revina in scoli. Copiii nostri trebuie sa cunoasca adevarul istoric. Sunt multe lucruri in istoria romanilor care nu corespund realitatii. Eu ma bazez pe Constitutie, iar in ea scrie limba moldoveneaca”, a mentionat Dodon.

„Vai de noi daca ajunge Igor Dodon sa ne scrie istoria. El se va ocupa de istorie si nu va avea timp sa lupte cu oligarhii, de pensii, de coruptie, de economie, prioritatea lui este sa scrii manuale de istorie, scrie News.ro.

De acest lucru trebuie sa se ocupe oamenii de stiinta. Politicienii nu trebuie sa se amestece in asta, sau poate maine, poimaine ne vom trezi ca politicul dicteaza cum sa fie scrisa in manuale, biografia domnului Dodon?”, i-a raspuns Maia Sandu.

Igor Dodon si Maia Sandu participa la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, ce va avea loc duminica.

Ultimele stiri

Stiri