luni, iunie 5, 2023

Directorul Spitalului „Victor Babes” din Timisoara avertizeaza: „Ne asteptam la un tsunami de imbolnaviri, o sa vedeti! Cei care promoveaza ca nu exista Covid ar trebui sa raspunda penal”

Directorul Spitalului „Victor Babes” din Timisoara, Cristian Oancea, a avertizat, vineri, ca romanii trebuie sa se astepte la un „tsunami” de imbolnaviri cu COVID-19. El a cerut pedepse dure la adresa celor care sustin ca virusul nu exista.

„Ne asteptam la un tsunami, o sa vedeti. Primul val va fi o replica palida. O sa avem ca in Italia. La terapie intensiva la noi este plin, avem doua decese zilnic”, a declarat Oancea la Digi24.

Medicul a cerut apoi pedepse dure impotriva celor care promoveaza teorii ale conspiratiei.

„Cei care promoveaza teoriile conspiratiei trebuie sa plateasca, sub o forma sau alta. Pentru un grup de iresponsabili, o natie intreaga ne aflam la marginea unui dezastru, un dezastru medical. Sistemul medical este subred.

Daca nu luam masuri asumate si dure, riscam sa pierdem controlul medical chiar in luna august. Trebuie sa avem o legislatie clara, degeaba se chinuie o mana de oameni. Am dat cu piciorul la tot ce am facut in februarie, acesti oameni care promoveaza in spatiul public ca nu exista gripa ar trebui sa raspunda penal. Din cauza acestor teorii se ajunge sa moara foarte multi oameni. (…) Dupa primul val am fost facuti tortionari, conspirationisti”, a mai spus Oancea.

Vineri, Romania a inregistrat un nou record negru privind numarul de imbolnaviri in 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategica a raportat 799 de noi cazuri.

Ultimele stiri

Stiri