luni, iunie 5, 2023

Directorul medical al spitalului „Victor Babes” din Bucuresti: „Nu mai prididim cu internarile, Terapia Intensiva e colmatata, spitalul plin. Nici la inceput nu a fost asa”

Doctorita Simin Aysel Florescu, directorul medical al spitalului „Victor Babes” din Bucuresti, lanseaza un grav semnal de alarma privind epidemia de coronavirus. Spitalul este „plin, nu mai prididim cu internarile, vin grupuri de zeci de persoane depistate in comunitate in Bucuresti, zilnic, Calarasi, Rosiori, Giurgiu etc.”, avertizeaza doctorita.

„Ne-am relaxat. Toata lumea e fericita. Unii cred ca boala asta nici nu a existat vreodata. Ei bine, exista. Si e din ce in ce mai multa… Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ‘Dr. Victor Babes’ din Bucuresti e plin. Nu mai prididim cu internarile, vin grupuri de zeci de persoane depistate in comunitate in Bucuresti, zilnic, Calarasi, Rosiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP cauta locuri in spital. Noi primim cat timp inca mai putem asigura un flux externare-internare, dar in conditiile astea, deja suntem plini. Terapia intensiva e colmatata, spitalul plin, medicii si asistentele in actiune maxima. E plin. Nici la inceput nu a fost asa… pe scurt, azi (joi – n.red.): 2.200 externati, 1.700 confirmati. Boala exista si poate fi atat de grava cum nu va inchipuiti”, a scris medicul Simin Aysel Florescu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Simin Aysel Florescu mai spune ca „Vad comentarii: ‘pai da, e plin cu asimptomatici…’ Asimptomaticii pot deveni simptomatici in 5-6 zile… ce surpriza, nu?? Da, factorii de risc si comorbiditatile sunt foarte importanti. Dar… nu numai… mai exista si un factor necunoscut, care determina forma severa la pacienti aparent fara risc. Nu stim tot despre aceasta infectie. Invatam din mers. Stim insa ca trebuie evitata imbolnavirea, cat putem de mult. Teribilismul, falsa siguranta si ignoranta fac victime”, transmite Aktual24.

Ultimele stiri

Stiri