In cazul in care iti doresti sa renunti la teama pe care ti-o produce cancerul aceasta dieta te poate ajuta sa tii aceasta temuta boala la distanta. In plus, nu este o dieta dificila si ofera numeroase beneficii intregului organism.
Dieta alcalina este cea mai eficienta metoda de prevenire a cancerului, dar din pacate este greu de adoptat in tarile occidentale, unde oferta de alimente procesate, semi-preparate si fast-food este atat de variata si raspandita.
O alimentatie corecta ar trebui sa cuprinda alimente proaspete, preparate cat mai simplu, scrie healthyfoodhouse.com. Daca intentionati sa adoptati dieta alcalina, trebuie sa aveti in vedere faptul ca:
Reduce inflamatia si imbunatateste pH-ul intracelular
In prezent, tot mai multi oameni consuma alimente care cresc pH-ul intracelular si cauzeaza inflamatie, adica cel mai propice mediu pentru dezvoltarea si proliferarea cancerului.
O dieta alcalina care va combate deci inflamatia si va echilibra pH-ul cuprinde vegetale verzi, broccoli, radacinoase, ierburi si condimente, linte si mazare, conopida, varza, usturoi, ceapa, nuci si seminte si cantitati mici de cereale fara gluten, cum este orezul.
In plus, de 2-3 ori pe saptamana puteti servi carne (hranita exclusiv cu iarba), peste oceanic sau pui organic.Pentru a echilibra consumul de vitamine si minerale, ar trebui sa consumati 2-3 fructe proaspete in fiecare zi si cat mai multe legume.
Evitati glutenul
Cerealele cu continut de gluten provoaca inflamatie, care este favorabila dezvoltarii cancerului si de aceea, este esential sa eliminati din dieta graul, secara, orzul si produsele derivate, cum sunt pastele, prajiturile, painea, biscuitii.
Pentru a va asigura necesarul de carbohidrati complecsi ar trebui sa consumati cereale precum orezul, quinoa, hrisca sau meiul. Nu cumparati produse semipreparate etichetate „fara gluten”, pentru ca au in componenta zahar si uleiuri procesate.
Evitati zaharul
Aceasta dieta exclude zaharul, ingredient care creeaza aciditate in organism. O alimentatie bogata in zahar, dar si in fructe, provoaca un raspuns rapid al insulinei. Rezultatul este dezvoltarea unei rezistente la insulina, direct legata de proliferarea cancerului.
In plus, zaharul procesat absoarbe magneziul din organism.
Evitati lactatele
Numeroase studii ale medicilor si ale oamenilor de stiinta au ajuns la concluzia ca exista o stransa legatura intre lactate si cancer. Vinovata ar fi caseina, proteina existenta in toate produsele derivate din lapte.
Sursa: jurnalul.ro