luni, mai 29, 2023

Dezvaluiri fara precedent! Serviciile secrete din Rusia ar fi racolat lideri maghiari din Romania!

Puterile straine, serviciile secrete nu sunt interesate doar de ceea ce se intampla in SUA, ci si de Romania. Tara noastra este ultimul pilon, odata cu intrarea în UE. Mihai Gadea a prezentat, la Antena 3, un document realizat de un ONG britanic. Este vorba de Center for Eurasian Strategic Intelligence, care face dezvaluiri uluitoare.

Bazat pe studii strategice, documentul sustine ca serviciile secrete rusesti colaboreaza in prezent cu lideri maghiari in Romania, profitand de particularizarea relatiilor etnice in regiune incearca sa creeze probleme Bucurestiul din interior, arata stiripesurse.

CESI aminteste declaratiile premierul si presedintelui Parlmentului maghiar care au spus ca sustin orice forma de autonomie. CESI spune ca Ungaria este unul din prietenii Kremlinului in Europa si dezvolta cooperarea cu Federatia Rusa in domeniul energiei nucleare. De asemenea, in opinia acestor specialisti, Rusia incearca sa legitimeze liderii tinutului Secuiesc creand iluzia unor relatii politice si economice cu alte teritorii prorusesti din interiorul sferei de interes romanesc.

Potivit acestui document al CESI, exista contacte intre Rusia si Consiliul national al secuilor incepute inca din 2012. Studiul acesta apare pentru prima data in 2014 si toate acestea arata ca exista o intarire a relatiei Rusiei in regiune prin aceasta legatura cu Ungaria. Dar prin toate aceste legaturi se doreste o slabire a Romaniei in regiune. Proiectul autonomiei a fost finalizat in 2014.

Ultimele stiri

Stiri