Acasă Sanatate Desi ne pot imbolnavi grav, aceste alimente se afla in toate bucatariile din Romania!

Desi ne pot imbolnavi grav, aceste alimente se afla in toate bucatariile din Romania!

0
Desi ne pot imbolnavi grav, aceste alimente se afla in toate bucatariile din Romania!

Exista unele alimente destul de des intalnite in bucatariile din Romania care ne pot imbolnavi. Citeste in continuare care sunt acele alimente si ce poti face pentru a-ti proteja starea de sanatate.

Unele sunt toxice, altele pericliteaza sanatatea daca sunt intr-o anumita stare. Acestea sunt alimentele pe care trebui sa le cumparam si sa le consumam cu grija, informeaza healthyfoodteam.com.

Rubarba

Frunzele de rubarba contin acid oxalic, care cauzeza pietre la rinichi. Sunt necesare 5 kilograme de rubarba pentru ca aceasta sa fie fatala, dar chiar si o cantitate mai mica poate reprezenta o amenintare pentru starea de sanatate.

Nucsoara

Nucsoara este, de fapt, o substanta halucinogena si consumul a 5.5 grame de produs cauzeaza crampe, in timp ce 8 grame ingerate duc la un atac de apoplexie.

Cartofii

De cate ori ati cumparat cartofi cu coaja verde? Glicoalcaloizii, care pot cauza diaree sau chiar coma, se gasesc in cartofii incoltiti sau cu coaja verde.

Migdalele

Exista doua tipuri de migdale: dulci si amare. Cele cu un gust amarui contin cantitati mari de cianura de hidrogen. Aproximativ 10 migdale de acest fel pot cauza probleme serioase de sanatate adultilor si pot fi fatale pentru cei mici.

Tonul

Tonul este periculos pentru ca „absoarbe” cantitati mari de mercur, iar in momentul in care aceasta substanta este ingerata de oameni, exista doua posibilitati: este eliminata prin rinichi sau ajunge la creier. Medicii recomanda ca femeile insarcinate si copiii sa elimine tonul din alimentatie.

Sursa: jurnalul.ro