joi, martie 30, 2023

Depresia face victime in Romania! Stiai ca poate fi tratata fara medicamente? Iata cum!

Statisticile sunt destul de ingrijoratoare in ceea ce priveste numarul cazurilor de depresie. In Romania, apar 300.000 de noi cazuri de depresie anual, iar zilnic 800 de persoane primesc acest diagnostic. Este important sa ne amintim ca acestea sunt simple statistici, numarul real al persoanelor care sufera de depresie fiind cu mult mai mare.

Pentru a combate episoadele de depresie cu care te confrunti, inainte de a apela la pilule, incearca remedii naturale. Iata ce trebuie sa stii despre tratarea depresiei fara medicamente.

In anumite circumstante, depresia poate fi invinsa fara ajutorul medicamentelor. Trebuie doar sa fim dispusi sa  facem mici modificari in viata noastra. Sa iti modifici stilul de viata si sa iti schimbi modul daunator de gandire s-ar putea sa fie „solutia salvatoare” si, astfel, sa iti tratezi depresia fara medicamente. Cu toate acestea, aproximativ 7% dintre europeni sunt consumatori de antidepresive, arata cel mai recent Eurobarometru privind sanatatea mintala in statele Uniunii Europene. De asemenea, circa 11% dintre americanii cu varste peste 12 ani consuma antidepresive, arata un raport al Centrului National american pentru Statistici in Sanatate, publicat in 2011. Mai mult, un studiu aparut in jurnalul Health Affairs a aratat ca in SUA, peste 70% dintre retetele pentru antidepresive sunt eliberate unor persoane care nu au fost diagnosticate cu depresii ori tulburari psihologice, noteaza Rodale News.

Tratarea depresiei fara medicamente – zambetul, cel mai bun antidot

Exercitiile fizice cresc secretia de endorfine, hormoni ai fericirii, lucru care ar putea fi de folos persoanelor care sufera de depresie, noteaza Web MD.

Dr. Ian Cook, psihiatru si directorul Programului Clinic si de Cercetare a Depresiei de la UCLA, sustine ca in momentele in care desfasori activitate fizica cu regularitate, iti incurajezi creierul sa se recompenseze.

Un alt mijloc de tratare a depresiei fara medicamente consta in expunerea corpului la lumina zilei, in natura, si efectuarea de exercitii fizice moderate si de plimbari dese. Astfel de activitati au efecte pozitive asupra sanatatii mentale. Mai mult decat atat, simpla expunere la soare si la lumina te ajuta sa iti imbunatatesti tonusul psihic si emotional.

Pe de alta parte, setarea de obiective ar putea, de asemenea, sa iti inlature acea senzatie ca nu reusesti sa faci nimic, produsa de depresie. Poti incepe cu planuri mici, care sunt usor realizabile, precum citirea catorva pagini, ori spalatul vaselor zilnic, sfatuieste dr. Cook.

Zambetele si rasul sunt o „solutie salvatoare” care ajuta la refacerea inimii dupa un eveniment nefericit, au descoperit cercetatorii de la Universitatea din Kansas. De asemenea, zambetele reduc nivelul de stres, contribuind la relaxarea interioara.

Si odihna ne ajuta in tratarea depresiei fara medicamente

De asemenea, depresia poate fi combatuta prin schimbare. Aceste episoade de tulburare launtrica indica, adesea, ca ceva in viata ta nu merge asa cum ar trebui. De aceea, este important sa observi care sunt lucrurile in neregula, pentru a putea face acele schimbari de care ai nevoie, sfatuieste Mother Nature Network.

Pe de alta parte, lipsa somnului poate agrava starile de depresie, de aceea este important sa ne stabilim ore fixe la care sa ne culcam si trezim. Chiar daca nu vom putea adormi prea usor, indepartarea tuturor surselor de zgomot si de lumina din incapere este absolut necesara daca vrem sa avem un somn odihnitor care sa contribuie, la randul sau, la tratarea depresiei fara medicamente.

Sursa: clicksanatate.ro

 

Ultimele stiri

Stiri