Desi depresia poate sa apara oricand, in aceasta perioada de tranzitie de la sezonul cald la sezonul rece oamenii sunt mult mai predispusi la aceasta conditie. In cele ce urmeaza vei afla tot ceea ce trebuie sa faci pentru a te proteja de depresie si ce poti face daca aceasta a pus deja stapanire pe tine.
Somnolenta prelungita asociata cu insomnii, slabiciunea fizica, lipsa de energie, melancolia si predispozitia pentru raceli si infectii sunt elemente care definesc depresia de toamna. Desi este o stare in general melancolica, depresia de toamna, poate avea efecte asupra starii generale de sanatate. Afla care sunt cele mai bune si mai simple remedii si cum depasesti depresia de toamna.
Depresia de toamna este o problema intalnita in perioada octombrie-decembrie si se manifesta la toate categoriile de varsta, dar are simptomatologii diferite in functie de organism si stilul de viata al fiecaruia. Cele mai bune remedii sunt cele din camara pentru ca daca toamna aduce depresia de toamna, tot ea vine si cu lecurile.
Dovleacul este un aliment foarte util pentru sanatatea sistemului nervos. Indiferent daca este consumat crud, copt sau fiert, dovleacul actioneaza ca un pansament natural pentru sistemul nervos datorita efectului usor sedativ si este adesea recomandat pentru combaterea insomniilor, a starilor depresive si anxietatii. In plus, dovleacul este o sursa importanta de betacaroten, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali si contine si complexul de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, cu rol pozitiv in mentinerea sanatatii psihice, protejarea impotriva stresului oxidativ si reducerea starii de oboseala excesiva.