marți, mai 30, 2023

Dependenta de internet a devenit o problema serioasa! Iata cum iti poti da seama daca esti dependent sau nu!

 

In cazul in care obisnuiesti sa navighezi toata ziua pe internet, fara ca locul tau de munca sa presupuna o astfel de activitate, in acest caz ar trebui sa-ti pui unele semne de intrebare. Crezi ca situatia a scapat de sub control? Citeste in continuare pentru a afla raspunsul.

Unor oameni le este greu sa controleze timpul pe care il pierd online pana la punctul in care interfereaza cu viata lor zilnica. Internetul joaca un rol important in viata moderna, insa beneficiile sale ascund si o parte intunecata. Unele persoane ajung dependenti de internet, socializand prin chat si retele de profil in loc sa se intalneasca cu alti oameni fata in fata. Esti o astfel de persoana? Vrei sa stii adevarul. Iata 12 semne care arata dace esti dependent de internet.

1. Devii euforic in timp ce esti pe net

Daca navigatul pe site-urile favorite te umple de fericire mai mult decat orice, fii atent. Este primul semn ca abuzezi de net.

2. Petreci din ce in ce mai mult timp online

Navighezi pe net chiar mai mult decat ai facut-o ieri? Ar putea fu un semn care anunta tendintele de dependenta.

3. Nu poti sa-ti controlezi comportamentul

Daca observi ca te controlezi din ce in ce mai greu, mult mai greu decat o faceai in trecut, ar trebui sa analizezi cu atentie si sa descoperi cauza acestui comportament.

4. Iti neglijezi familia si prietenii

Daca acorzi din ce in ce mai putina atentie membrilor familiei si prietenilor in defavoarea internetului, fii atent. Acesta este un alt semn rau.

5. Renunti la toate celelalte activitati

Un semn comun al celor dependenti de internet este ca isi pierd interesul pentru alte activitati. Daca observi ca faci asta fii foarte atent.

6. Minti in legatura cu utilizarea netului

Daca ai mintit in legatura cu cat de multe ori ai intrat pe youtube sau de cate ori te-ai jucat mai bine fii cinstit cu tine insuti si recunoaste ca ai o problema.

7. Netul interfereaza cu responsabilitatile tale

Chiar daca stii ca ai o multime de treburi de facut si esti in urma cu treaba tot nu poti rezista tentatiei de a fi online.

8. Tanjesti sa fii pe net si esti nelisnistit cand nu esti in fata PC-ului

Daca esti preocupat de internet si esti distrat si iritat cand nu esti online este timpul pentru o analiza serioasa. Un semn sigur ca esti dependent este sa vrei intri pe net cand mergi la baie in timp ce te usurezi. Nu doar ca esti total lipsit de maniera insa chiar este o problema.

9. Te simti rusinat sau vinovat in legatura cu timpul petrecut pe net

Reprezinta inca un semn ca esti dependent.

10. Impact negativ

Cand folosirea PC-ului are un impact negativ asupra vietii, iti afecteaza viata, relatiile cu ceilalti oameni si te indeparteaza de lucrurile de baza, precum igiena personala, nu crezi ca este timpul sa te trezesti sa faci un dus sau sa cauti ajutor?

11. O schimbare a regimului de somn este un semn ca ceva nu este in regula

Daca te trezesti dimineata si primul lucru pe care il faci este sa te asezi in fata monitorului si realizezi brusc ca ai stat toata ziua navigand pe net, n-ai facut decat sa pierzi o alta zi online. Iar daca stai toata noaptea pe internet sau dormi tot mai prost ar fi bine sa intelegi ca acest comportament iti poate afecta sanatatea.

12. Te confrunti cu schimbari in greutate, ai dureri de cap sau de spate

Daca toate aceste simptome sunt acompaniate de celelalte 11 descrise mai sus este clar ca este dependent de internet.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Ultimele stiri

Stiri