Dependenta de dulciuri ascunde o problema serioasa! Iata care este problema reala!

1115

 

In cazul in care in ultima perioada ai avut o pofta excesiva de dulciuri, acest lucru ar putea sa ascunda o problema serioasa de sanatate si anume o slaba functionare a sistemului imunitar. Citeste in continuare pentru a afla ce trebuie sa faci in acest caz si cum te poti proteja.

Racelile si infectiile recurente nu sunt singurele semne ca ai un sistem imunitar  slabit. Pofta exagerata de dulciuri si ingrasarea sunt alte simptome care ar trebui sa te convinga ca ai nevoie de imunizare.

Cand ai un apetit crescut  pentru dulciuri si nu reusesti sa te controlezi, risti sa te ingrasi, dar si sa reduci capacitatea organismului de a lupta cu virusurile si bacteriile. Dupa ce ai mancat alimente cu un continut ridicat de zahar, in decursul urmatoarelor 6 ore ele vor inhiba leucocitele din sange, globulele albe raspunzatoare pentru protejarea corpului de agentii patogeni care patrund in corp.

Treci printr-o perioada prelungita de stres

Grijile si stresul prelungit iti poti subrezi sanatatea, deoarece afecteaza sistemul imunitar. Daca esti stresat cateva zile nu exista un risc prea mare sa te imbolnavesti, dar daca starea de agitatie se mentine saptamani de-a randul, e posibil sa te confrunti cu diverse boli de sezon care se vindeca mai greu decat de obicei.

Bei prea putina apa

Pentru a elimina toxinele si pentru ca organismul sa aiba o capacitate mare de autoaparare, ai nevoie de mai multe lichide. Prin urmare, daca observi ca mergi rar la toaleta, ca esti obosit, ai pielea deshidratata sau iritata este important sa bei mai multa apa sau ceaiuri din plante medicinale.

Ai nasul uscat

Contrar parerii generale, scurgerile nazale sunt benefice. Acestea sunt si un bun indicator ca sistemul imunitar este eficient. Cand lipsesc, agentii patogeni patrund mai usor in corp din cauza slabirii imunitatii. De aceea, pentru a te proteja de boli respiratorii de sezon, aplica o data pe zi o solutie salina pentru curatarea nasului.

Te-ai ingrasat intr-un timp scurt

Un index de masa corporala de peste 40 te poate aduce in situatia de a avea o imunitate redusa, nu doar probleme de sanatate cu inima sau alte organe vitale, inflamatii, infectii, tulburari hormonale. Iata de ce este important sa ai o dieta echilibrata si sa eviti sedentarismul!

Sursa: clicksanatate.ro