duminică, iunie 20, 2021

Deficienta celor care urmeaza un regim vegan si a celor care tin post!

 

In cazul in care urmezi un regim vegan sau daca tii post, trebuie sa stii ca organismul tau in aceste cazuri nu poate obtine toti nutrientii necesari din alimentatie si ca exista unii care necesita suplimentare. Citeste in continuare pentru a afla care este deficienta celor care urmeaza un regim vegan si a celor care tin post.

Tii post? Foarte bine pentru sufletul, dar si pentru corpul tau. Totusi, ai grija ca alimentatia din timpul postului nu contine toti nutrientii de care ai nevoie. De exemplu, sursele obisnuite de vitamina B12 sunt carnea rosie, lactatele si ouale. Dar exista si surse alternative de vitamina B 12 pentru cei care tin post.

Vitamina B12 este foarte importanta pentru organism. De aceea, este important sa stii care sunt cele mai bune surse alternative de vitamina B12 pentru cei care tin post si pentru vegani.

Beneficiile vitaminei B12

Protejeaza impotriva bolilor de inima; un nivel adecvat al vitaminelor B12, B6 si B9 in organism sunt legate de o proteina importanta din sange: homocisteina. Un nivel scazut al homocisteinei creste riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si de a face infarct;

Reduce riscul de a face cancer si de a imbatrani prematur. Absorbtia corecta a vitamineiB12 si a vitaminei B9 este esentiala pentru metabolism si pentru prevenirea cancerului. De asemenea, ajuta la prevenirea imbatranirii premature.

Protejeaza impotriva declinului cognitiv, a dementei senile si a instalarii Alzheimerului.

Da energie si rezistenta la stres. Lipsa vitaminei B12 poate avea ca urmare anemia si ostare generala de slabiciune.

Persoanele care risca sa aiba deficienta de vitamina B12

Adultii in varsta care sufera de gastrita atrofica (problema care afecteaza numeroase persoane peste 50 de ani si care ii impiedica sa asimileze vitamina B12 din mancare). Pentru acestia se recomanda suplimentele alimentare cu vitamina B12.

Persoanele cu anemie pernicioasa (problema care afecteaza 1-2 % dintre adulti). Poate fi tratata doar cu injectii cu vitamina B12.

Veganii si vegetarienii (inclusiv persoanele care tin post) pentru ca vitaminaB12 segaseste in mod natural in produse de origina naturala. De aceea, trebuie sa fie atenti sa consume alimente de origine vegetala care contin B12 sau alimente fortificate cu vitamina B12.

Femeile insarcinate sau care alapteaza si care au adoptat un regim vegetarian sau vegan.

Persoanele care iau anumite medicamente care stopeaza asimilarea vitaminei B12.

Surse alternative de vitamina B12 pentru cei care tin post si pentru vegani

drojdia de bere (doua linguri de drojdie de bere contin 3 micrograme de vitamina B12 (50 % din necesarul zilnic). Cu toate acestea, nu toata drojdia de bere aflata in comert contine vitamina B12. Pentru siguranta, consum-o pe cea care are specificat pe ambalaj acest lucru.

soia fermentata;

ciupercile Shitake;

algele;

cerealele sau alte alimente fortifiate cu vitamina B12.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Ultimele stiri

Stiri