joi, martie 30, 2023

Declaratii socante din sanul partidului: Tariceanu face politica penalilor! Am fost inselati!

Calin Popescu Tariceanu nu prea pare sa acorde importanta tinerilor membri de partid si prefera sa faca o adunatura de refuzati de la alte partide, pe care ii spoieste in liberali. Sub aceste auspicii tot mai multi oameni tineri pleaca de la ALDE scarbiti de faptul ca in spatele ideologiei liberale se naste un nou dictator politic care se lupta cu institutiile statului. Coroborat cu aceste debarcari din ALDE, Calin Popescu Tariceanu se mai confrunta si cu dosarul lui Bogdan Olteanu, dar si cu acuzatii iminente in dosarul Sterling. Doi lideri ai tineretului ALDE, Elena Alecu – vicepresedinte TLDE si Andrei Timis – membru BPN TLDE au preferat sa demisioneze din partid si il acuza pe Tariceanu ca face politica penalilor.

”Am ales sa facem politica liberala pentru ca avem convingerea ferma ca liberalismul e doctrina potrivita  generatiei noastre, care imbina in mod perfect libera initiativa, respectarea drepturilor si promovarea valorile autentice. Am ales sa facem politica liberala in ALDE, crezand ca un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal inca de la inceputul anilor `90 va face o politica pe care ne-o dorim cu totii.

Ne-am inselat. Am fost inselati.

Din fruntea Partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor, domnul Calin Popescu Tariceanu nu face politica liberala. Face politica de cadre a penalilor invitati sa preia partidul si sa ocupe functiile-cheie. Listele partidului, asa cum incep ele sa se contureze, demonstreaza ca toata munca noastra din ultimul an, toate procentele – putine sau multe, dupa caz – pe care am reusit sa le strangem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv in slujba ALDE se afla acum la dispozitia urmaritilor penal, a trimisilor in judecata si a condamnatilor cu care Calin Popescu Tariceanu a populat acest partid.

Suntem tineri care vor sa faca politica. Politica liberala, nu politica anti-justitie. ALDE, un proiect politic inceput frumos, a devenit in ultimele luni colacul de salvare pe care Calin Popescu Tariceanu il arunca celor certati cu legea, cu aprobarea tacita a lui Daniel Constantin.

Noii ”colegi de partid” exlusi de peste tot si recuperati de Tariceanu nu fac decat sa confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinsi ca rolul generatiei noastre e sa facem politica respectand legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru Romania. Iar pentru ca partidul nu se poate schimba, iar fiecarei critica presedintele Tariceanu ii raspunde cu o excludere, am decis sa parasim ALDE.

Vom face politica liberala, nu politica penala”, sustin cei doi lideri ai tineretului ALDE.

sursa: stiripesurse

 

Ultimele stiri

Stiri