duminică, iunie 20, 2021

De ce specialistii in sanatate ne recomanda sa dormim pe patea stanga? Adevaratul motiv te va uimi!

Exista o multime de motive pentru care specialistii ne sfatuiesc sa dormim pe partea stanga, dar noi iti vom prezenta doar trei dintre acestea care, speram noi, te vor convinge sa constientizezi mai mult pozitia in care dormi si impactul pe care-l are aceasta asupra starii tale de sanatate.

Pozitia in care dormi nu este lipsita de importanta. Daca stai pe stanga, de pilda, contribui la mentinerea sanatatii multor organe, iti imbunatatesti circulatia sangelui si usurezi procesul de digestie.

Pentru o digestie mai usoara

Stomacul, pancreasul, inima se afla in partea stanga a corpului, iar o pozitie pe aceasta parte in timpul somnului contribuie la o digestie mai usoara prin stimularea secretiei de suc gastric si enzime pancreatice.

Iti imbunatatesti circulatia sangelui

Inima beneficiaza si ea de pe urma adoptarii acestei pozitii pe parcursul noptii, cand te odihnesti. Sistemul limfatic este drenat mai usor, iar inima va pompa mai usor sangele prin aorta, aceasta formand un arc pe partea stanga.

Si femeilor insarcinate le este recomandat sa se aseze pe partea stanga atunci cand merg la culcare pentru a o mai buna circulatie a sangelui la nivelul uterului si rinichilor.

Pozitia aceasta presupune o reducere a presiunii uterului asupra coloanei vertebrale si a ficatului.

Mentii sanatatea splinei

Un alt organ pozitionat in partea stanga a corpului este splina, parte a sistemulul limfatic. Splina are rolul de  filtrare a sangelui si a limfei.

Daca dormi pe partea stanga, fluidele vor fi directionate catre splina, sub influenta gravitatii.

Atentie!

Somnul pe o parte in pozitie fetala (cu genunchii spre piept) nu este cea mai buna alegere, pentru ca poate duce la dureri de gat sau de spate, deformare a coloanei si a articulatiilor, mai ales daca ai genunchii si barbia indreptate spre piept.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri