Acasă Sanatate De ce nutritionistii ne sfatuiesc sa mancam mamaliga? Adevarul depre acest aliment te va uimi cu siguranta!

De ce nutritionistii ne sfatuiesc sa mancam mamaliga? Adevarul depre acest aliment te va uimi cu siguranta!

0
De ce nutritionistii ne sfatuiesc sa mancam mamaliga? Adevarul depre acest aliment te va uimi cu siguranta!

Mamaliga este unul dintre cele mai sanatoase, ieftine si la indemana alimente din Romania, dar cati dintre noi il consumam suficient de des? Citeste in continuare si vei afla ce poti face pentru a profita pe deplin de beneficiile oferite de acest aliment si motivele pentru care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta.

Nu multi stiu cat de buna este mamaliga pentru organism. Asa ca, aceasta nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. Iata cateva dintre numeroasele beneficii ale acestui aliment!

Mamaliga este o sursa minunata de vitaminele A, B, C, E, potasiu, magneziu sau fosfor.

Protejeaza ficatul

Recent, experti nemti in biologie celulara vegetala, de la Universitatea din Koln, au descoperit prezenta in boabele de porumb a unor substante derivate ale acizilor arahidic si palmitic, extrem de benefice pentru pastrarea sanatatii a organismului.

Efectul detoxifiant al substantelor din porumb usureaza efortul ficatului de neutralizare a substantelor toxice, reducand considerabil riscul la insuficiente si ciroze hepatice.

Sunt si alte studii care au demonstrat faptul ca, la populatiile care consuma zilnic mamaliga, incidenta bolilor hepatice este de 10 ori mai mica, iar copiii au o dezvoltare mai buna.

Un leac excelent in caz de raceala

In caz de raceala, un leac „babesc” eficient este cataplasma cu mamaliga. Iata ce presupune acest lucru: aseaza un prosopel pe piept si intide pe el un strat de mamaliga calda, apoi iar un prosopel deasupra si ramai asa in jur de 30 de minute. Astfel, se va ameliora bronsita, tusea sau gripa.

De asemenea, gastrita si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calduta, malaiul avand efect de reducere a aciditatii si de calmare.

Scade riscul de infarct

Pe de alta parte, consumul de mamaliga reduce cantitatea de colesterol din organism, scazand riscul de ateroscleroza si de infarct.

Prelungeste viata sexuala

Totodata, specialistii spun ca acest aliment reimprospateaza functiile sexuale, in special pe cele ale femeilor. S-au efectat cercetari asupra persoanelor care consuma mai des mamaliga si s-a constatat faptul ca 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariana foarte intensa, manifestata prin prelungirea vietii sexuale chiar si dupa varsta de 72 de ani.

Sursa: clicksanatate.ro