Acasă Stiri Stiri internationale De 35 de ori mai multe cazuri de coronavirus daca nu ar fi masurile de distantare sociala

De 35 de ori mai multe cazuri de coronavirus daca nu ar fi masurile de distantare sociala

0
De 35 de ori mai multe cazuri de coronavirus daca nu ar fi masurile de distantare sociala

Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la universitatile din Kentucky, Louisville si Georgia, releva ca politicile de distantare sociale recomandate de majoritatea statelor la nivel mondial pot reduce cresterea zilnica a numarului de cazuri de Covid-19 cu pana la 9%.

Studiul, care a analizat cazurile confirmate de Covid-19 din Statele Unite intre 1 martie si 27 aprilie, a constatat ca, cu cat politica de distantare sociala a fost mai lunga, cu atat rata de crestere a numarului de cazuri de Covid-19 este mai lenta.

In cazul zonelor in care masurile de distantare au durat intre 16 si 20 de zile, rata noilor imbolnaviri a scazut 9,1 la suta, transmite Mediafax citand NBC News.

Studiul a aratat si ca in cazul in care nu s-ar aplica deloc restrictii si nu s-ar lua masuri de distantare sociala, numarul cazurilor ar creste de 35 de ori.

Masurile de distantare pe care cercetatorii le-au studiat includ interdictia de a organiza evenimente de amploare, inchiderea salilor de sport, a barurilor, a restaurantelor si a altor afaceri, precum si statul in casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here