De 35 de ori mai multe cazuri de coronavirus daca nu ar fi masurile de distantare sociala

35

Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la universitatile din Kentucky, Louisville si Georgia, releva ca politicile de distantare sociale recomandate de majoritatea statelor la nivel mondial pot reduce cresterea zilnica a numarului de cazuri de Covid-19 cu pana la 9%.

Studiul, care a analizat cazurile confirmate de Covid-19 din Statele Unite intre 1 martie si 27 aprilie, a constatat ca, cu cat politica de distantare sociala a fost mai lunga, cu atat rata de crestere a numarului de cazuri de Covid-19 este mai lenta.

In cazul zonelor in care masurile de distantare au durat intre 16 si 20 de zile, rata noilor imbolnaviri a scazut 9,1 la suta, transmite Mediafax citand NBC News.

Studiul a aratat si ca in cazul in care nu s-ar aplica deloc restrictii si nu s-ar lua masuri de distantare sociala, numarul cazurilor ar creste de 35 de ori.

Masurile de distantare pe care cercetatorii le-au studiat includ interdictia de a organiza evenimente de amploare, inchiderea salilor de sport, a barurilor, a restaurantelor si a altor afaceri, precum si statul in casa.