luni, iunie 5, 2023

Dancila si Arsene au votat in CEX al PSD impotriva Legii carantinei. „Nu vrem sa fim luati de pe strada de politia medicala”

CEX al PSD a decis, luni, ca partidul sa voteze in Senat pentru Legea carantinei, insa cu modificari majore. Arsene, Dancila si Buzatu au votat pentru respingerea cu totul a legii in Parlament.

„Eu nu vreau sa ma trezesc in situatia in care eu sau familia mea sa fim luati de pe strada de politia medicala. Vreau ca copiii nostri, daca suntem infectati, sa fie luati de cineva din familie nu de catre stat (…) Nu sunt de acord cu actuala forma si trebuie sa gasim un cadru legislativ prin care aceste persoane sa fie obligate sa fie internate.

Nu sunt multumit de modificarile pe care le-au adus colegii mei la Camera Deputatilor. Astept sa vedem modificarile pe care le vor face colegii mei la Senat. Sunt foarte multe care ma nemultumesc. De exemplu, faptul ca in continuare vorbim de carantinarea bunurilor. Proprietatea privata este garantata de Constitutia Romaniei”, a declarat baronul de Neamt, Ionel Arsene, la finalul CEX-ului, conform Aktual24.

Decizia in CEX a fost luata cu 40 de voturi pentru si 10 impotriva. Ionel Arsene, Viorica Dancila si Dumitru Buzatu se numara printre cei care au votat pentru respingerea legii in Parlament.

Joi seara, Camera Deputatilor a adoptat proiectul, in calitate de prim for sesizat, acceptand mai multe amendamente convenite si in urma unei discutii cu secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat vineri prezenta in Senat a premierului Ludovic Orban si a ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, la dezbaterea proiectului.

Ultimele stiri

Stiri