luni, mai 29, 2023

Daca vrei sa traiesti multi ani si sa fii sanatos evita aceste tipuri de oameni toxici din Romania!

Oamenii toxici sfideaza logica. Unii dintre acestia sunt inconstienti de impactul negativ pe care-l au asupra celor din jurul lor si obtin o satisfactie grozava atunci cand creeaza haos si cand le apasa butoanele celor din jurul lor.

Cu certitudine, nu toti oamenii sunt la fel, dar toti cei cu care interactionam in mod constant au impact asupra noastra si a dezvoltarii noastre. Problema este atunci cand suntem inconjurati de oameni toxici, a caror atitudine nu poate fi inteleasa.

Multi dintre acestia nu sunt constienti de influenta negativa pe care o au, dar altii sunt de-a dreptul satisfacuti atunci cand ii supara pe cei din jur si creeaza haos.

Pentru a ne feri de acesti oameni trebuie, in primul rand, sa ii recunoastem si sa invatam sa ii diferentiem de cei care sunt pur si simplu enervanti si dificili. Exista zece tipologii de oameni toxici pe care trebuie sa ii evitam:

1. Barfitorul

Esecurile celor din jur le ofera o mare satisfactie barfitorilor. Poate, ocazional, pare amuzant sa critici defectele sau atitudinea cuiva, dar, in timp, devine obositor, cauzeaza sentimente de vinovatie si ii raneste pe cei despre care se discuta. Exista atat de multe lucruri constructive de facut si de invatat, incat barfele despre ghinionul si problemele altora sunt o pierdere de timp.

2. Temperamentalul

Unii oameni nu isi pot controla sub nicio forma emotiile. Cand sunt in stari proaste, critica fara motiv si imprastie negativitate si, ulterior, dau vina pe interlocutor. Persoanele temperamentale nu pot fi indepartate prea usor tocmai pentru ca nu sunt constante si dramatizeaza. Daca doriti sa rupeti legatura cu o astfel de persoana, va veti simti vinovat tocmai pentru suferinta pe care o provocati.

3. Victima

Victimele sunt greu de identificat pentru ca, la inceput, veti simti nevoia sa empatizati cu problemele lor. Dar cu trecerea timpului, veti constata ca problemele si suferinta lor nu se mai termina. Victimele se feresc de responsabilitati si considera ca fiecare mic obstacol este imposibil de depasit. Pentru aceste persoane, vremurile grele nu sunt oportunitati de a creste si de a invata, ci motive de a se cufunda in suferinta. Toxicitatea victimelor este cel mai bine redata de proverbul „Durerea este inevitabila, dar suferinta este optionala.”.

4. Egocentricul

Egocentricii va demoralizeaza din cauza distantei pe care o mentin. Cand va petreceti timpul cu o astfel de persoana va simtiti complet singur. In ceea ce ii priveste, acesti oameni ii folosesc pe cei din jur ca unelte pentru a construi o anumita stima de sine, nu pentru a lega prietenii sau conexiuni reale.

5. Invidiosul

Pentru invidiosi, iarba este intotdeauna mai verde in curtea vecinilor. Chiar si atunci cand au parte de experiente minunate, nu simt nicio satisfactie. Motivul? Cand isi „masoara” norocul se raporteaza la cei din jur, la ceea ce fac sau ce primesc. Analizand obiectiv aceasta problema, intotdeuna va exista mai bine, dar daca va petreceti timpul cu invidiosi veti invata sa subapreciati propriile realizari.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri