Cancerul este una dintre cele mai temute boli ale secolului in care traim. Din acest motiv este important sa ne protejam organismul din timp de aceasta boala cumplita. Cu ajutorul sfaturilor de mai jos vei putea sa-ti schimbi stilul de viata astfel incat aceasta temuta boala sa nu mai reprezinte o amenintare pentru tine.
Preventia este cea mai importanta arma in ceea ce priveste lupta impotriva cancerului. In acest sens exista mai multe masuri pe care oamenii le pot lua pentru a tine cancerul la distanta. Una dintre acestea ar fi mentinerea unui sistem imunitar puternic.
Stilul de viata, alimentatia, stresul, mediul inconjurator se numara printre factorii care trebuie luati in calcul. Gasiti mai jos cateva sfaturi pentru a mentine sanatatea organismului.
Alimentatia si cancerul
Potrivit studiilor in domeniu, 60% din tipurile de cancer existente sunt legate de factorii alimentari. O dieta echilibrata presupune consumul de fructe (cu un continut scazut de zaharuri), de legume, seminte si, pe cat posibil, alimente fara gluten. Consumul produselor de origine animala trebuie limitat. Asadar, renuntati la mezeluri si, in general, la alimentele procesate, mai ales in cazul femeilor expuse riscului de cancer de san.
Elementele nutritive care nu trebuie sa lipseasca
Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca betacarotenul (morcovi, cartofi dulci, spanac, legume cu frunze verzi), vitamina B6 (banane, mere, morcovi), vitamina C (citrice, ardei gras, fructe de padure, gutui, mere), vitamina E (migdale, oua, avocado, ficat), acid folic (sfecla, varza, oua, citrice), seleniu (fructe de mare, seminte de floarea-soarelui, carne de vita, de pui, ciuperci), magneziu (seminte de dovleac, cacao, seminte de susan, migdale), zinc (nuci si seminte, peste, orez, avocado), coenzima Q10 (peste, ulei din seminte de struguri, fistic, spanac). In plus, asigurati-va ca veti consuma indeajuns usturoi, broccoli, seminte de in, de canepa, dar si apa.