Daca suferi de constipatie elimina acesti „vinovati” si se va rezolva de la sine!

748

 

Constipatia este una dintre cele mai comune probleme digestive, care poate avea mai multe cauze. Printre acestea, se numara consumul de alimente procesate, de produse lactate si de suplimente alimentare. Citeste in continuare pentru a afla ce trebuie sa faci pentru a rezolva aceasta problema.

Unele obiceiuri alimentare iti afecteaza tranzitul intestinal, incetinesc digestia si provoaca o agravare a unor probleme digestive cum sunt constipatia sau balonarea.

Alimentele procesate

Sunt bogate in grasimi si carbohidrati, ceea ce ingreuneaza digestia si favorizeaza aparitia constipatiei. Pe de alta parte, fructele, legumele, nucile, fasolea, orezul brun, ovazul si cerealele integrale iti aduc un plus de fibre benefice pentru usurarea digestiei. Atentie, insa, la cantitate! Cresterea treptata a cantitatii de fibre este necesara, pentru ca, in exces, aceste alimente pot duce la balonare sau gaze intestinale.

Produsele lactate

Balonarea si constipatia sunt neplaceri care se pot ivi mai des cand mananci frecvent produse lactate. La primele semne de constipatie este indicat sa renunti la lactate si branzeturi cateva zile sau pana observi o imbunatatire a starii tale. O agravare este cauzata de acest tip de alimente, la fel ca acelea procesate, rafinate, industializate, pentru ca favorizeaza o scadere a activitatii enzimelor digestive.

Extrapont

Daca nu poti sa renunti la produsele lactate, evita sa le combini cu alte alimente!

Suplimentele alimentare

Suplimentele cu fier sau calciu te predispun la constipatie prin incetinirea activitatii sistemului gastrointestinal. Din acest motiv, este important sa le iei numai la recomandarea medicului, in urma unor analize care demonstreaza nevoia suplimentarii aportului de minerale. Pentru a contracara efectele negative ale acestor suplimente, intreaba medicul daca trebuie modificate dozele sau daca ai nevoie de un laxativ.

Atentie!

Incearca sa nu folosesti laxative o perioada prea lunga de timp pentru a scapa de problema constipatiei, pentru ca este posibil ca organismul sa se obisnuiasca sa fie stimulat de acest tip de medicament, iar colonel risca sa-si piarda abilitatea de a contracta.

Sursa: clicksanatate.ro