Stilul de viata pe cara-l duci este un factor care poate cauza in mod direct aceasta problema si de aceea pentru a rezolva problema de la radacina este necesar sa acorzi atentie acestui aspect. Cu toate acestea, pentru o rezolvare mult mai rapida, poti include urmatoarele fructe in dieta ta zilnica.
Cele mai multe probleme digestive apar ca urmare a consumului redus de fibre, dar si a unor obiceiuri nesanatoase in ceea ce priveste alimentatia, stilul haotic de viata si stresul.
Balonarea, constipatia, arsurile stomacale sau aciditatea gastrica pot fi prevenite prin consumul de fructe, acestea fiind bogate in fibre si enzime care ajuta procesul de digestie.
Totodata, medicii recomanda introducerea fructelor colorate in alimentatia zilnica si eliminarea alimentelor procesate, cu un continut ridicat de zahar. Iata care sunt cele mai bune fructe pentru o digestie sanatoasa!
Pere
O para de marime medie contine 4 grame de fibre solubile. In plus, fibrele imbunatatesc nivelul colesterolului, atenueaza sindromul colonului iritabil si vindeca constipatia. Incepe ziua cu un mic dejun format din cereale integrale si adauga cateva felii de para.
Zmeura
Un pumn de zmeura contine 4 grame de fibre, insa este recomandat sa le consumati ca atare pentru a avea parte de toti nutrientii fructului.
Papaya
Fructul de papaya contine o enzima numita papaina, precum si cantitati mari de fibre si de potasiu. Papaina are efect antiinflamator asupra stomacului si ajuta la digerarea rapida a proteinelor, fapt ce descurajeaza refluxul acid. In plus, aceasta enzima si-a demonstrat eficacitatea in tratarea ulcerului si ameliorarea sindromului de colon iritabil.
Ananas
Ananasul este un alt fruct tropical ce contine enzime digestive puternice. Fructul contine un compus numit bromelaina, o enzima benefica pentru tulburarile digestive cum ar fi balonarea, gazele intestinale, constipatia si crampele abdominale.
Fructele uscate
Prunele, curmalele si smochinele, atat cele proaspete, cat si in forma deshidratata, contin fibre solubile, care ajuta tractul digestiv sa transporte mancarea si sa elimine toxinele. Totodata, curmalele ajuta in digestia zaharurilor si a glutenului.
Sursa: clicksanatate.ro