marți, mai 30, 2023

Daca le-ai incercat pe toate fara sa ai succes, elimina stresul din viata ta! Acesta este inamicul siluetei tale!

 

Stresul este constituit dintr-un cumul de factori externi si interni, care afecteaza echilibrul fizic si psihic al fiecarui individ. Din pricina abundentei stresului in stilul de viata modern, acesta este considerat a fi o experienta negativa.

Din punct de vedere biologic, insa, stresul poate fi o stare neutra, negativa sau chiar pozitiva. Complexitatea stresului este cea care a dat nastere mai multor mituri despre aceasta experienta fireasca, al caror adevaruri ne pot ajuta sa ne redobandim controlul asupra starii noastre de sanatate in general.

Stresul este inamicul siluetei, din cauza dereglarilor hormonale si a excesului de hormoni, sustin cercetatorii americani. Stresul poate contribui la aparitia kilogramelor in plus, chiar daca nu este vorba de un consum exagerat de alimente, mai sustinn oamenii de stiinta din SUA. In perioada in care suntem expusi la stres se modifica intreg mecanismul de functionare a corpului uman. Organismul elimina in exces hormonul Adamts1, responsabil de acumularea grasimilor in corp. Trebuie remarcat faptul ca grasimile se acumuleaza nu doar sub tesutul epidermic, ci si in jurul organelor interne, atunci cand suntem expusi la stres. Acest lucru poate duce la aparitia diabetului de tip II si a bolilor cardiovasculare, sustin cercetatorii de la Universitatea Stanford din SUA. Potrivit „The Daily Mail”, numarul celulelor de grasime din organism cresc, din cauza excesului de hormoni de tip Adamts1. Se pare ca aceasta este o reactie a organismului de a se proteja impotriva stresului, incercand astfel sa se ‘pregateasca pentru vremuri mai grele’, aprovizionandu-se la maximum cu energie. In acest caz, este anihilat chiar si efectul unei alimentatii rationale si sanatoase.

Sursa: rador.ro

 

Ultimele stiri

Stiri