Daca ai aceste simptome ar trebui sa mergi de urgenta la medic! Este apendicita!

1411

In cazul in care simti dureri in partea dreapta jos a bazinului si te intrebi daca este sau nu vorba de dureri la nivelul apendicelui, trebui sa stii ca acesta nu este singurul simptom prin care iti poti da seama. Citeste in continuare pentru a afla si alte simptome ale acestei probleme de sanatate.

Apendicele este un organ mic, lunguiet, aflat in partea dreapta inferioara a abdomenului. Atunci cand acesta se umfla, se inflameaza sau se infecteaza, apare apendicita.

Afectiunea survine mai ales la persoanele cu varste intre 10 si 20 de ani si se rezolva printr-o interventie chirurgicala de rutina, in cadrul careia este inlaturat apendicele.

Initial, pacientul simte dureri in stomac, nelocalizate, iar mai apoi, pe masura ce infectia se intinde, durerea devine localizata in partea dreapta jos a bazinului. Durerea devine din ce in ce mai acuta, cu amplificare la tuse sau stranut. Apar ametelile, varsaturi sau chiar diareea.

Pacientul este balonat sau constipat, poate face febra si isi pierde apetitul.

Cei care resimt dureri puternice in bazin trebuie sa mearga la un medic. Chiar daca nu este vorba de apendicita, simptomele de mai sus pot indica si alte afectiuni, precum infectia urinara, care, de asemenea, necesita consult medical.

Pericolul peritonitei

Chiar daca apendicita este considerata o afectiune banala, exista complicatii care pot duce chiar la deces. Peritonita apare atunci cand apendicele infectat se rupe si infectia se raspandeste in abdomen, la peritoneu, membrana care acopera majoritatea organelor abdominale.

Peritonita poate cauza oprirea activitatii intestinelor, iar pacientul poate face febra si intra in soc. Se recomanda tratamentul chirurgical de urgenta. In cazul in care infectia plecata din apendice ajunge sa se amestece cu continutul intestinal, se formeaza abcesul, care, netratat, duce tot la peritonita.

Abcesele abdominale sunt tratate de obicei cu ajutorul antibioticelor, dar se impune cateodata si drenajul chirurgical, cu ajutorul unui tub care este introdus in abdomen.

Primul semn: durerea difuza se localizeaza in partea dreapta-jos a bazinului.

Sursa: jurnalul.ro