Daca ai aceste obiceiuri, riscul de a face diabet este unul urias!

804

Diabetul este una dintre cele mai frecvente boli si fara doar si poate iti poate afecta in mod direct calitatea de viata. De aceea, este foarte important sa cunosci care sunt factorii care duc la aceasta boala si ce poti face pentru a o preveni.

Obiceiurile cotidiene, semnele de boala pe care le ignoram si placerile vinovate pe care ni le permitem ne pot costa sanatatea, sporindu-ne riscul de diabet zaharat de tip 2.

Insomnia

Stresul, odihna precara, obezitatea si diabetul formeaza un lant al slabiciunilor cu efecte nefaste asupra sanatatii. Atunci cand te confrunti cu stresul sau anxietatea, ajungi sa dormi foarte putin, ceea ce duce la aparitia unui dezechilibru in organism.

Pofta de mancare creste, la fel si greutatea corporala, iar, odata cu acestea, riscul de a fi diagnosticat cu diabet zaharat este foarte mare.

Dezechilibrul hormonal

Un nivel scazut de hormoni tiroidieni (hipotiroidie) poate sa favorizeze aparitia diabetului zaharat de tip 2.

Daca ai simptome ca oboseala, constipatia frecventa, somnolenta, uscarea parului, caderea parului in exces e indicat sa mergi la un control medical si sa faci analize de sange pentru a verifica daca nu cumva suferi de hipotiroidie sau diabet.

Anumite afectiuni

Daca ai avut in trecut un atac de cord sau ai suferit de sindromul ovarelor polichistice ai un risc sporit de a face diabet zaharat. De asemenea, in cazul in care ai intoleranta la gluten.

In toate aceste situatii schimbarea stilului de viata te fereste de viitoare probleme de sanatate legate de diabet.

Varsta

Odata cu atingerea varstei de 45 de ani, riscul de aparitie a diabetului de tip 2 este mai mare, mai ales in randul celor sedentarilor si al impatimitilor de dulciuri. Din acest moment, este important sa-ti stabilesti o dieta sanatoasa si sa faci mai multa miscare.

Sursa: clicksanatate.ro