sâmbătă, aprilie 1, 2023

Cutremur la Radioul Public! 11 membri ai Consiliului de Administratie ai Societatii Romane de Radiodifuziune, urmariti penal

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 anunta, joi, ca a inceput urmarirea penala fata de 11 membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru, Stejarel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu si Doina Mosneag, pentru abuz in serviciu si conflict de interese.

Procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejarel-Nicolae si Mosneag Doina, precum si fata de alti sase membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, pentru comiterea unor prezumtive infractiuni de abuz in serviciu si conflict de interese, anunta, joi, reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

„Din probatoriul administrat in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca in perioada iulie 2011 – ianuarie 2014 acestia ar fi participat la luarea unor decizii in cadrul sedintelor Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune in urma carora au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii, in baza carora acestia au obtinut in mod ilegal foloase patrimoniale in cuantum total de aproximativ 400.000 lei”, precizeaza procurorii, conform News.ro.

Anchetatorii mentioneaza ca activitatile de urmarire penala s-au desfasurat cu sprijinul ofiterilor din cadrul IGPR – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si al Directiei de Operatiuni Speciale.

Membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese, intrucat ar fi participat la luarea unor decizii in urma carora au fost incheiate ilegal mai multe contracte privind achizitii de servicii de turism.

Anchetatorii au facut perchezitii la Societatea Romana de Radiodifuziune si la sediul si un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane urmand sa fie duse la audieri, au declarat, joi, pentru News.ro, surse judiciare.

„Sunt trei perchezitii in desfasurare si 11 mandate de aducere. S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetarile au aratat ca suma este cu mult mai mare”, au spus sursele citate.

Sursele citate au precizat ca cele trei perchezitii sunt la Societatea Romana de Radiodifuziune si la sediul si un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

Presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria toghina,  Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Sararu, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitrascu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doros si Alexandru Muraru.

Ultimele stiri

Stiri