joi, martie 23, 2023

Cutremur in Vrancea! Ce semnal de alarma trage celebrul seismolog Marmureanu!

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs vineri seara, la ora locala 17:40, in judetul Vrancea, potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pămantului (INFP).

Seismul a avut loc la o adancime de 111,4 kilometri.  In aceasta luna, in Romania s-au produs 20 de cutremure intre 2,1 grade pe scara Richter si 3,8 grade pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an s-a inregistrat in data de 24 septembrie, la ora locala 2:11, in zona Vrancea si a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

Seismologul Gheorghe Marmureanu, fostul director INFP, ne da insa o veste proasta. Conform previziunilor sale, urmatorul cutremur mare care se va produce in Romania va fi mai puternic decat cel din 1977. “Va fi ca cel din 1802, cel mai mare, va fi de 7,9, deci cu efecte puternice.

Aceasta inseamna si Moldova toata si Focsani si poate sa fie si Muntenia, Dobrogea, o parte”, spunea Marmureanu la sfasitul lunii august despre cutremurul devastator care s-ar putea abate asupra Romaniei, conform caplimpede.ro.

Ultimele stiri

Stiri