joi, iunie 8, 2023

Cura de detoxifiere? Exista nutritionisti in Romania care te sfatuiesc sa spui NU acestui experiment! Iata de ce!

Dietele, sucurile si remediile de detoxifiere au castigat in popularitate in ultimul timp, dar nutitionistii sustin cu totul si cu totul altceva. Acestia sunt de parere ca aceste incercari ale noastre de a ne detoxifia organismul sunt de fapt inutile.

V-ati gandit la o cura de detoxifiere sau la o dieta lichida cu sucuri pentru a incepe anul cu dreptul? Nu va putem acuza! Ideea de a slabi si de a scapa de toate toxinele acumulate in luna decembrie in numai cateva zile ar atrage pe oricine.

Dar este oare cea mai buna varianta? Sau cea mai sanatoasa? Cu siguranta, nu. Nutritionistii demonteaza mitul „detoxifierii” creat in jurul acestor diete-fulger, oferind cinci argumente pentru a evita asemena experimente.

1. Nu veti slabi pe termen lung

Evident, dietele drastice duc la slabire rapida, dar care nu dureaza. „Oricine poate urma o astfel de cura pentru o anumita perioada de timp. Din pacate, cercetarile ne arata ca la sfarsitul dietei, majoritatea oamenilor ajung sa castige mai multe kilograme decat au pierdut”. Nu va supuneti corpul unei experiente de tip roller coaster.

2. Va veti simti rau

Majoritatea planurilor de detoxifiere – in special cele care se bazeaza pe sucuri – limiteaza cantitatea de grasimi si proteine. Acest aport scazut constituie o reala problema, pentru ca cei doi macronutrienti influenteaza activitatea neurotransmitatorilor. In plus, reducerea brusca a numarului de calorii va va face sa va simtiti fara vlaga.

3. Veti pierde masa musculara

Potrivit Prevention.com, un alt dezavantaj al limitarii cantitatii de proteine este ca veti pierde masa musculara. Evident, in momentul in care kilogramele revin, se va depune tesut adipos, care are un aspect extrem de neplacut.

4. Nu scapati de toxine

Curele de detoxifiere sunt promovate ca modalitatea perfecta de a elimina toate toxinele din corp. In realitate, organismul nu are nevoie de ajutor sau asistenta in acest sens. „Corpurile noastre sunt proiectate sa scape de toxine singure”, sustine nutritionistul. Cum va puteti ajuta corpul sa functioneze la parametri optimi? Consumati fructe, legume, cereale integrale, nuci, seminte si proteine macre si evitati pe cat posibil alimentele procesate.

5. Au un pret ridicat (in special raportat la ceea ce ofera)

Persoanele care s-au interesat de achizitionarea unor astfel de pachete de „detox” stiu despre ce este vorba. Cu banii pe care i-ati da pentru „mancarea” pe trei zile, ati putea manca sanatos doua saptamani.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri