marți, mai 30, 2023

Cumperi fructe feliate? Dupa ce vei citi asta nu vei mai face niciodata asta! Toti romanii trebuie sa stie asta!

In pauza de la serviciu probabil alegi sa te vitaminizezi cu o portie de fructe gata feliate si frumos ambalate. Stiu, si eu am facut asta. Cu toate acestea, dupa ce am aflat recomandarile specialistilor, am decis sa nu mai fac niciodata asta.

Dupa o zi obositoare de munca, o portie de fructe gata curatate si frumos feliate, asa cum se gasesc tot mai frecvent pe rafturile magazinelor, ar putea tenta pe oricine.

Specialistii in toxiinfectii alimentare spun, insa, ca fructele sau legumele puse la vanzare deja taiate in bucatele se numara printre alimentele pe care, in general, ar trebui sa le ocolim si ar fi bine sa facem acest lucru in mod special vara.

Bill Marler, un american care studiaza de 20 de ani cauzele imbolnavirii oamenilor de diverse afectiuni cauzate de obiceiurile alimentare – printre cele mai frecvente in aceasta categorie fiind toxiinfectiile provocate de bacteria E-coli sau Salmonella – spune ca are o lista de produse de care se fereste “ca de ciuma” atunci cand merge la cumparaturi.

Pe langa frunctele faliate, pe lista sa cu alimente de evitat se afla si scoicile crude. Potrivit specialistului, in ultimii cinci ani a avut de-a face cu mai multe cazuri de imbolnaviri cauzate de animalele marine cu cochilie decat in ultimele doua decenii.

De asemenea, nu consuma niciodata carne facuta in sange, oua negatite, lapte si sucuri nepasteurizate sau semintele germinate.

Sursa: antenasatelor.ro

 

Ultimele stiri

Stiri