Cum se decongeleaza corect carnea astfel incat sa nu-ti afecteze starea de sanatate

1153

Citeste in continuare pentru a afla cum se decongeleaza corect carnea astfel incat sa nu-ti afecteze starea de sanatate si pentru o preparare mult mai usoara.

Atunci cand vine vorba de dezghetarea carnii din congelator, exista mai multe posibilitati, desi nu toate sunt indicate. De altfel, cea mai indicata metoda de a dezgheta carnea este sa o pui in frigider, insa acest proces poate dura cateva ore bune.

Insa, ce te faci atunci cand ti-e foame si vrei sa pregatesti rapid pranzul sau cina? Iata cateva sfaturi oferite de experti!

Decongelarea carnii in apa rece

In acest caz, se pune carnea congelata si impachetata intr-o punga inchisa etans intr-un recipient cu apa rece. Se mentine temperatura apei constanta si se schimba la fiecare 30 de minute.

Avantaje: Aceasta metoda de decongelare a carnii este mai rapida decat dezghetarea la frigider si mai indicata decat cea la cuptorul cu microunde (cand carnea este partial gatita). In plus, acest proces este rapid si dureaza cel mult o ora.

Dezavantaje: Aceasta modalitate de dezghetare a carnii necesita mai multa atentie decat decongelarea la cuptorul cu microunde sau in frigider, deoarece este nevoie sa schimbi apa la fiecare 30 de minute. Un alt dezavantaj il constituie rupere pungii, existand riscul de contaminare a carnii cu bacterii.

Decongelarea carnii la cuptorul cu microunde

Avantaje: In mod sigur, aceasta este cea mai rapida metoda de dezghetare a carnii si nu cere multa atentie.

Dezavantaje: Evident, procesul de dezghetare a carnii la cuptorul cu microunde va gati partial carnea, mai exact extremitatile, ceea ce nu este neaparat un lucru rau. Insa, asta inseamna ca trebuie sa gatesti carnea imediat, pentru a impiedica proliferarea bacteriilor in carne.

De asemenea, trebuie sa acorzi atentie vasului in care sta carnea la dezghetat. In niciun caz, carnea nu va fi asezata pe ambalajul original din spuma, intrucat aceasta emite produse chimice daunatoare in contact cu aerul fierbinte.

Verdictul? Dezghetarea carnii la cuptorul cu microunde pare cea mai sigura si rapida metoda, cu conditia sa tii cont de anumite sfaturi:

– Scoate carnea din ambalajul realizat din plastic si spuma si pune-o la cuptor intr-un vas termorezistent;

– Gateste carnea imediat dupa dezghetare;

– Decongeleaza carnea din timp punand-o in frigider – dezghetarea treptata a carnii la frigider este cea mai sigura si recomandata metoda, aceasta rezistand pana la 5 zile in frigider.

Sursa: clicksanatate.ro